Çorum da Mescid-i Aksa'ya sahip çıktı

Çorumlu Müslümanlar MEscid-i Aksa'ya duyarsız kalmadı. Siyonist İsrail’in, Mescid-i Aksa`yı işgal etmeye yönelik politikaları Çorum Merkez PTT önünde protesto edildi.

19-03-2010


Çorumlu Müslümanlar MEscid-i Aksa'ya duyarsız kalmadı. Siyonist İsrail’in, Mescid-i Aksa`yı işgal etmeye yönelik politikaları Çorum Merkez PTT önünde protesto edildi.

Özgür-Der Çorum Şubesi ve İlke-Der adına basın açıklamasını İlke-der Üyesi Selim Özkabakçı okudu. Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa`ya dönük işgal politikalarının tarihi süreci hakkında bilgiler vererek başladığı basın açıklamasında Özkabakçı; asıl hedefinin işgal altındaki Mescid-i Aksa ve Kudus`ün İslami kimliğinin siyonistlerin sinsi, cüretkâr ve sistematik çabalarıyla yok edildiğini söyledi.

Siyonist İsrail emperyalist batının, ABD ve birleşmiş milletlerin şımarık gayrimeşru çocuğu olduğunu hatırlatan Özkabakçı, Filistin topraklarında yaşanan vahşi katliamlar, hukuksuzluklar, zulümler ve işkenceler görmezlikten gelindiğini dile getirdi.

Türkiye ise söz ile gösterdiği sahiplenmeyi, somut icraata dönüştürmemekte olduğunu vurgulayan Özkabaçı, söz ile eylem arasındaki çelişkinin en açık örneklerinden biriside,  Filistin halkının katili, işgalci ordunun şefi Ankara`da tertiplenen NATO toplantısında en üst düzeyde ağırlanması olduğunu belirtti.

Mescid-i Aksa`nın bütün müslümanların kutsalı olduğunu hatırlatan ve Mescidi Haram, Mescidi Nebevi ve Mescid-i Aksa bize Allah`ın emaneti olduğunu söyleyen Özkabakçı, tüm Müslümanların, Mescid-i Aksa`nın savunulması için verilen mücadelede Filistinli Müslümanları yalnız bırakmaması gerektiğini belirterek sözlerini tamamladı.

Basın açıklamasında "İşgalci İsrail`in Saldırılarına Karşı Mescid-i Aksa Müslümanlarındır Koruyacağız!" pankartı açan ve ellerinde "Filistin ve Gazze Halkı Yalnız Değildir!"," Yaşasın Küresel İntifada!","Üzülme Gevşeme Allah Bizimle!","Katil İsrail!" vb. dövizler taşıyan Müslümanlar, "Kahrolsun Emperyalist Zalimlar!","Birruh Bidem Nefdike Ya Aksa!","Siyonist Zalimler Hesap Verecek!","Zulme Karşı Direneceğiz!","Kahrolsun İşbirlikçi Hainler!" sloganları attılar.

Etiketler : #Çorum   #da Mescidi   #Aksa'ya   #sahip   #çıktı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN