Bu karede bir sorun yok mu?

Fatih'te bir grup gencin gerçekleştirdiği Mursi'ye destek eyleminden bir kare. "Yedirmeyiz"in Mısır versiyonu!

01-07-2013


İslam ve Hayat

Fatih'te bir grup gencin gerçekleştirdiği Mursi'ye destek eyleminden bir kare. "Yedirmeyiz"in Mısır versiyonu!

Yalnız bir sorun var. Şöyle ki: Katıksız İslam davası savunucuları Hasan El-Benna ve Seyyid Kutub'u, özellikle de "cahiliyeden ilkesel olarak kesin kopuş" Kur'ani ilkesinin yılmaz savunucusu Kutub'u, bugün Mısır cahiliyesi içinde siyaset yapmaya çalışan, neticede cahili bir sistemin başında bulunan, "din devletine inanmadıklarını, demokrasi ve özgürlüklerin hakim olduğu modern bir devlete inandıklarını" söyleyen, Camp David'i kastederek "İsrail'le yapılmış olan anlaşmalara saygılıyız" ifadelerini kullanan Mursi'yle aynı kulvarda göstermek son derece yanlış bir yaklaşımdır. 

Tamam, Mısır Ergenekonunun Mursi'ye karşı tertiplediği darbe senaryosuna karşı çıkalım, ancak gerçekleri de bu kadar alt üst etmeyelim.

Etiketler : #Bu   #karede   #bir   #sorun   #yok   #mu?   
YORUMLAR
  • demokrası kufurdur   22-07-2013 08:47

    allah razı olsun herkesın eskı radıkallerın artık demokrası ıle kerhen amel edılebılecegı yonunden saptırıcı goruslerın arttıgı hatta hakkı haykıranların neredeyse hıc kalmadıgı bır zamanda cok hayatı bır meseleye temas ettınız ..

  • Editörün notu   03-07-2013 15:36

    Sezai Bey bir devletin anayasasında "İslam" ibaresi yazmakla her şey hallolmuyor. Suud anayasası mesela Suud'u Suud-i Amerika olmaktan çıkarıyor mu? Bakın biz somut şeylerden söz ediyoruz. Camp David'den, Mursi'nin beyanlarından... Mısır ordusu doğrudan ABD'ye bağlı bir ordudur. Nitekim muhtıra açıklamasını da ABD genelkurmayıyla yapılan görüşme sonrası yapmıştır. Dolayısıyla Mısır devletinin cahili/tağuti olduğunu inkar edebilir misiniz? Seyyid Kutub olsaydı bu cahili/tağuti ve işbirlikçi devletin cumhurbaşkanı olur muydu?

  • sezai bünyamin    03-07-2013 14:41

    önce lütfen mısır anayasasını ve ihvanı tanıyında böyle ezberci yakıştırmalarda bulunmayın, oturduğunuz yerde internet mücahitliği yapmayın ,bu kafa ile nereye....

  • ademoğlu   02-07-2013 17:54

    ülkede böyle bir islami anlayış varsa yazıklar olsun.nasılda çevriliyorsunuz.

  • Kemal Songür   02-07-2013 10:31

    (Mısır Ergenekonunun Mursi'ye karşı tertiplediği darbe senaryosuna karşı çıkalım, ancak gerçekleri de bu kadar alt üst etmeyelim.)yorumunuza aynen katılıyorum. şehid Kutub ile Mursi'yi aynileştirmek ne kadar yanlış ise, Mursi/ihvan ile silme islama hasım olan seküler/sol/sosyalistleri aynileştirmek o kadar yanlıştır.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN