Birr-Nesil-Der'de "Tevhidi Yol" konuşuldu

Birr Nesil Derneğinin "Alternatif Eğitim Konferansları" adı altında düzenlemiş olduğu "Aylık Buluşmalar"ın Mayıs ayı konuğu "Tevhidi Yol" adlı sunumuyla Hakan AKSU oldu.

27-05-2013


Mevlüt AKBAL okumuş olduğu Kur'an-ı Kerim ve mealinin ardından yapmış olduğu kısa bir selamlama konuşmasınından sonra kürsüye davet ettiği Aksu sözlerine Rabbimize hamd ederek ve karşılıklı olarak nasihatleşmenin bereketli olmasını niyaz ederek başladı.

İnsanlık tarihi boyunca iki farklı yol olduğunu bunlardan birinin Allah'a taraf olan yol, diğerinin de Şeytan'a taraf olan yol, olduğunu fakat konum itibari ile farklı yollara açılan başka yollarında netice olarak "Hak Yol ile Batıl Yol-Tevhidi Yol ile Tağuti Yol" ların ekseninde birleştiğini belirtti. Tevhidi yolda yürümenin, Allah'ın safında yürümenin bir iddia olduğunu Allah'a taraf olmanın da bir bedelinin olduğunu ve bu yolda olduğunu iddia edenlerin sınanacaklarını imtihan edileceklerini Rabbimizin bizlere ANKEBUT suresinin2. ayeti olan "İnsanlar, imtihandan geçirilmeden, sadece "İman ettik" demeleriyle bırakılıvereceklerini mi sandılar? diye bildirdiğini belirtti.

Bu sınanmaların kitabımız da belirtildiği üzere şeytanın birer tuzakları olduğunu ve bunların bazen para mal-servet ile bazen yokluk ile bazen karşı cins ile bazen evlatlar ile bazen horlanma ve hakir görülme ile bazende ölümle olacağını belirtti. Yaşadığımız hayatta bu tuzakların müslümanlarında karşısına çıkacağını tevhidi yolda olanların bu tür tuzaklarla karşı kurani kıssalarda bildirildiği üzere Rabbine yönelenlerin kazanacağını belirtti.

Daha sonra Aksu sözlerine şu şekilde devam etti; Özellikle altını çizdiğim ve her fırsatta dile getirmeye çalıştığım bir durum olan vakıa ise günümüzde müslümanların cinsellik ile sınandığını, teknolojik gelişmelerin had safhada olduğu günümüzde internetinden televizyonuna, reklamlarından dizi filmlerine kadar şeytani birer tuzak olarak cinselliğin pazarlandığını ve kitleleri hak olan yoldan batıl olan yani tevhidi yoldan tağuti yola sürüklediğini belirterek bu bağlamda Yusuf Aleyhisselamın tavrının bizlere en güzel örneklik olacağını ve bu tür tehlikelere düşmemek için bizi bu anlamda karşı cins ile sınavda mağlup edebilecek unsurlardan uzaklaştıracak bir tedbirle, bir yaşayışla, bir insani ilişki ile davranmak zorundayız eğer bizler bu tedbirleri almazsak, Allah muhafaza bu sınavdan mağlup çıkmak ihtimali yüksek olan insanlardan oluruz.

Tevhidi yolun takipcilerinin gayret ve sabırlada imtihan edileceğini bununda en güzel örneğinin bin yıla yakın bir süre kavmini yılmadan, gevşeklik göstermeden gayretleri ile Allah'a kulluğa davet etmiş olmasına rağmen sadece ve sadece bir gemi dolusu insanı toplayabilen Nuh aleyhisselamın olduğunu ama maalesef bu gün bizlerin bu gayreti pek fazla gösteremediğini belirtti.

"Tevhidi yolda yürümek olumlu olumsuz her türlü duruma sabretmeyi getirir ayette buyurulduğu üzere Allah-u Teala bizi bazen varlıkla bazen yoklukla sınayacak bazen hastalıkla bazen sağlıkla sınayacak oysa biz sınavı sadece hastalık zannediyoruz halbuki en büyük sınavlardan bir tanesinin de sağlıklı olmak" olduğunu belirtti. "Allah bu sağlıklı bedenlerimizin, yürüyebilen ayaklarımızın, düşünebilen akıllarımızın, görebilen gözlerimizin nerelerde kullanıldığının hesabını bizlere soracaktır işte büyük sınavlardan biride budur bütün bu imtihanlar bireysel kulluğumuzda karşılaşacağımız imtihanlardır. Dava eri, tevhidi yolun yolcusuyum diyenler bu yolda horlanacak, taşlanacak, kınanacak ve hatta hatta hapsedilecektir. Allah'a iman ve itaatte kalitemiz arttıkça hakkı ve hakikati haykırma noktasında nefesimiz arttıkça arkasından müsibetler zorluklar sıkıntılar sıra sıra gelecektir ve bugun birileri tevhidi söylemlerimizden rahatsız olmuyorsa ya sesimizle ilgili problem vardır ya sesimizin ulaştığı yerle ilgili problem vardır müminin haykırması müşriklerin kafirlerin zalimlerin tahtlarını sallıyacağından mevcut otoriteler mutlaka bizi horlamayla eziyetle sınayacaktır ama bu yol tevhid yolu sınanmak ister ve aynı zamanda adanmak ister."

"Tevhidi yolda olmak adanmışlık ister hiç kimsenin olmadığı yerde ben varım diyebilmeyi ister herkesin sustuğu yerde bedeli ne olursa olsun zalimin ve kafirin karşısında haykırabilmeyi ister. Tevhidi yol herkesin ocağına, evine işine daldığı bir yerde sağına soluna bakmadan Allah'ın yolunda yürüyecek, Allah'ın dinini taşıyacak bir adanmışlık ister."

"Tevhidi yol cesaret ister, aynen öldürülme pahasına Hz. Peygamber Aleyhisselamın yatağına giren Hz. Ali gibi yürekli olmayı ister Allah'ın dini adına Allah'ın dininin savunulması adına ve Allah'ın dininin yüceltilmesi adına gerektiğinde okların, mızrakların hançerlerin üzerine geleceğini bile bile o yatağa girmeyi tehlikeleri göze alabilecek bir cesareti ister."

Hakan aksu son olarak Tevhidi yol istikametinde olanlara örnek olarak kitabımızda bahsi geçen Ashabu'l Meymene ve Tağuti yol istikametinde olanlara örnek olarkda Ashabu'l Meş'eme ahalilerininden bahsederek sözlerini bitirdi.

Soru cevap faslından sonra program Mevlüt AKBAL'ın imamlığında yatsı namazının eda edilmesinin ardından son buldu.

(Haber/Foto: Olcay DURGUN / Küre Medya)

Etiketler : #BirrNesilDer'de   #Tevhidi   #Yol   #konuşuldu   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN