Birr Nesil'de çoşkulu iftar yemeği

31 Temmuz çarşamba günü Esenyurt Birr Nesil Derneğinde düzenlenen iftar yemeği çevre derneklerden de katılımla, kalabalık bir kardeşlik atmosferinde gerçekleşti.

02-08-2013


31 Temmuz çarşamba günü Esenyurt Birr Nesil Derneğinde düzenlenen iftar yemeği çevre derneklerden de katılımla, kalabalık bir kardeşlik atmosferinde gerçekleşti. 
 
Mevlüt Akbal'ın okumuş olduğu akşam ezanı ve duanın ardından, çevre derneklerden de katılım ile kalabalık ve çoşkulu bir ortamda yenilen yemeklere, adeta paylaştıkça artan bereket içerisinde hep beraber kaşık sallandı.
 
İftar yemeğinin ardından ikame edilen akşam namazından sonra karşılıklı hasbihalleşmeler ve ikram edilen çay servisinden sonra hoş sohbetlerle devam etti.
 
Hanım kardeşlerimizin de ailece eş ve çocuklarıyla katıldıkları gece Teravih namazının da ikame edilmesinin ardından Mevlüt Akbal'ın yapmış olduğu dua ve davetliler arasında bulunan küre medya genel yayın yönetmeni Hamza Er'in kısa bir konuşmasıyla son buldu.
 
Hamza Er, konuşmasında; bir oruç ayı olan Ramazan'ın aynı zamanda bir arınma, bir kişinin kendisiyle hesaplaşma, bir muhasebe, bir Kur'an ayı olduğunu söyleyerek, Ramazanımızı ifsada yönelik boş eğlence ve etkinliklerle tertiplenen organizasyonlardan uzak kalarak hakkı ile geçirmemiz gerektiğini söyledi. Kur'an'ın nazil olmaya başladığı, Ramazan ayının son on gününe girmiş olduğumuz bu günlerin içerisinde bulunan Kadir gecesini aramamız gerektiğinin ve Hz. Peygamberin "Kadir gecesini Ramazan'ın son on gününün tek gecelerinde arayınız" (Buhârî, Leyletü'l-Kadir, 3; Müslim, Sıyam, 216) sözlerinin önemine vurgu yaparak bu günleri bir nimet olarak görülmesi gerektiğini, hayatımızı Ramazan gibi yaşarsak ahiretimizin de bayram olacağını belirtti.
 
 
(Bekir ALPARS / Küre Medya) 

Etiketler : #Birr   #Nesil'de   #çoşkulu   #iftar   #yemeği   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN