Bazı İslami kuruluşlardan Özgür-Der'e yapılan saldırıya kınama

İstanbul Fatih'te faaliyet gösteren HAY-DER ve Kağıthane'de bulunan EĞİTİM-DER, Balıkesir Edremit'ten Kardeşlereli Derneği ve İzmir'den ÖZGÜN-DER saldırıyı kınayan basın açıklamaları yayınladı.

11-08-2013


Resulayn'da asla müslüman Kürt halkının temsilcisi olamayacak PYD örgütü, başta kendi ırkdaşları olmak üzere tüm Suriyeli kardeşlerimize ve onların haklı mücadelesine  ihanet etmektedirler.  Silahlarını zalimlere değil, mazlumlara doğrultmaktadırlar. Silahlarıyla ihanet ederken, kalemleri ve  yalan haberleriyle de kamuoyunu yanıltma gayretindedirler. 

Suriye cihadı başladığınından beri kardeşlerimize yardım etmeye çalışan, PYD’nin ihanetini ve yaptığı yalan haberleri doğrularıyla kamuoyuna sunan Özgür- Der camiasına yönelik saldırıyı nefretle kınıyoruz.

Allah’a (c) itaat, dinine hizmet ve mazlumlar safında zalimlere karşı yapılan her mücadelede Hakk’ın tarafında olmaya gayret ettiğimiz gibi, bu meselede de Özgür-Der camiasının yanında olduğumuzu kamuoyuna ilan ediyoruz.

HAY-DER Yönetim Kurulu

**********************************

Özgür-Der'e Yapılan Saldırıyı Lanetliyoruz


Kardeşlereli Derneği olarak, Özgür-Der’in Van temsilciliğine yapılan insafsız saldırıyı şiddetle lanetliyor ve kınıyoruz.

Kardeşlereli Derneği olarak, Özgür-Der’in Van temsilciliğine yapılan insafsız saldırıyı şiddetle lanetliyor ve kınıyoruz. 

İslam kardeşliğini Türk milliyetçiliği engelleyemeyeceği gibi, Kürt milliyetçiliği de engelleyemecektir.  Ulusalcı Türklerin Türk kimliğini kutsadığı gibi, ulusalcı Kürtlerinde Kürt kimliğini kutsamaları aslında iki kesiminde mantalite olarak aynı yerden baktığını görüyoruz.

 Bu bakışa karşı mücadele eden Özgür-Der’e,  Kardeşlereli Derneği olarak geçmiş olsun diyoruz.

Özgür-Der camiasına sabır ve metanet diliyoruz

Kardeşlereli Derneği

**********************************

İzmir ÖZGÜN-DER ve İstanbul Kağıthane'den EĞİTİM- DER yönetimi de 
yaptıkları açıklamada yapılan saldırırıların kabul edilemez olduğunu belirterek Müslüman kardeşlerimizle dayanışma içerisinde olacaklarını beyan ettiler.

(Kaynak: Küremedya)

Etiketler : #Bazı   #İslami   #kuruluşlardan   #ÖzgürDer'e   #yapılan   #saldırıya   #kınama   
YORUMLAR
  • ÖZGÜN-DER   11-08-2013 20:15

    Müslümanlara yapılan bu alçakça/insafsızca saldırıyı kınıyoruz-lanetliyoruz, insanlığın ürettiği en aşağı/bayağı sapkınlıklardan olan kavmiyetçiliğin insanlığın bir belası olduğu gerçeğini yineliyoruz, ulusalcılar/kavmiyetçiler, sol/sosyalistler, kemalistler ve küresel destekçileri, İslama hasım olan kim var ise şunu iyi bilsinler ki, müslümanlar Allah'tan başka bir korku-itaat-aidiyet-hesap mercii tanımamaktadırlar. Özelde Van Özgür Der'e genelde Özgür Der camiasına ve tüm kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. ÖZGÜN-DER/İZMİR

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN