Afganistan şehidlerimiz için gıyabi cenaze namazı kılındı

Afganistan’da topluca şehit edilen Türkiyeli Müslümanlar için Fatih’te gıyabi cenaze namazı kılındı.

03-12-2011


Afganistan’ın Veziristan bölgesindeki günlerce süren yoğun bombardımanı neticesinde şehit düşen Türkiyeli 21 Müslüman ve tüm Afgan şehitleri için gıyabi cenaze namazı kılan Türkiyeli Müslümanlar işgalci ABD’yi protesto ettiler.

Cuma namazı sonrası Fatih Camii'nde şehitler için gıyabi cenaze namazı kılarak başlayan etkinlik ABD’yi ve NATO’yu lanetleyen sloganlarla devam etti.

“Türkiyeli Şehitlerimiz Onurumuzdur! Kahrolsun Amerikan Emperyalizmi; Yaşasın Afganistan Direnişimiz!” yazılı pankart açan Müslümanlar, “Katil ABD/NATO, Topraklarımızdan Defol!”, “Afganistan ABD’ye Mezar Olacak!”, “Afganistan Şehitlerimiz Onurumuzdur!” vb. yazılı dövizler taşıdılar.

Murat Ayar’ın sunumunu yaptığı eylemde bir konuşma yapan Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, şehit olan kardeşlerimizin hayatın gayesinin ne olması gerektiğini hatırlattıklarını ve Allah için fedakârlığın zirvesini temsil ettiklerini belirtti. İslam Ümmetinin tek bir organizma olduğunu ifade eden Kaya, Afgan coğrafyasına yansıyan iki Türkiye görüntüsüne dikkat çekti. “Biri devletin yüzü:  Kemalist, laik, işbirlikçilik geleneğinin uzantısını oluşturuyor. NATO kuvvetleriyle birlikte Kabil’in, yani işbirlikçi Karzai yönetiminin güvenliğinde görev alıyor. Diğer görüntüde ise Afgan halkının cihadına, direnişine destek olmak için sıcak yuvalarını, ailelerini, her şeylerini terk eden gençlerimiz var; yiğit, fedakâr gençler. Hangi görüntü gerçeği, hakikati temsil ediyor?

Hükümete Afgan halkının topraklarını kirleten emperyalistlere hizmet etmeme çağrısında bulunan Rıdvan Kaya, Filistin, Mısır, Tunus, Libya, Suriye ve Yemen’deki zalimleri hatırlattı. “Afganistan şehitlerimizle iftihar duyuyoruz” diyen Kaya, şehitlerin ailelerine de seslendi: “Ey acılı anneler, babalar şüphesiz evlatlarınızın acısı büyüktür, derindir. Çocuklarınızı göremediniz, son bir kez konuşamadınız, ziyaret edebileceğiniz bir mezarları dahi yok, bilmiyorsunuz. Ama bilin ki, evlatlarınız yitip gitmedi, Ümmetin kalbinde yaşıyor.” Kaya, basında şehit edilenler hakkında “21 Türk” ifadesi kullanılmasını da eleştirdi.

Eylemde Ahmet Turgut da bir konuşma yaptı. Şehitlere rahmet dileyerek konuşmasına başlayan Turgut, pragmatist ve reel politikçi hesaplara kurban edilen duyarlılıklara dikkat çekti. Müslümanların dünyanın her yanında Allah’a kulluk ve tevhid için mücadele etmekle mükellef olduğunu belirten Turgut, farklı tanımlamalarla Müslümanların mahkûm edilemeyeceğini ve Müslümanların kanının ucuz olmadığını belirtti. Turgut, ölümün kaçınılmaz olduğunu ifade ederek şehadetin bir yaşama biçimi olduğunu ifade etti. Küresel emperyalizmin hesaplarına, kirli oyunlarına alet olmayacaklarını vurgulayan Turgut, kanları ve canlarıyla Allah’ın dininin yeryüzündeki tanıklığını gösteren tüm Afgan şehitlerine selam ederek sözlerini bitirdi.

“Kahrolsun Amerikan Emperyalizmi!”, “Katil ABD Ortadoğu’dan Defol!”, “Yaşasın İslami Mücadelemiz!”, “Afganistan EBD’ye Mezar Olacak!”, “Şehitlerin Yolunu Sürdüreceğiz!”, “İşgalci NATO’ya Ortak Olma!”, “Zulüm Biter; Sabır, Savaş, Zafer!”, “Yaşasın Küresel İntifada!”, “Yaşasın Ümmetin Direnişi!”, “Emperyalizm Yenilecek İslami Direniş Kazanacak!” vb. sloganların atıldığı eylem boyunca tekbirler getirildi.

Eylem, gıyabi cenaze namazını da kıldıran Necmettin Irmak’ın yaptığı dua sonrasında İngiltere ve ABD bayraklarının ateşe verilmesiyle sona erdi.

fatih-camii_afganistan-turkiyeli-sehitler_giyabi_cenaze_namazi01.jpg

fatih-camii_afganistan-turkiyeli-sehitler_giyabi_cenaze_namazi02.jpg

fatih-camii_afganistan-turkiyeli-sehitler_giyabi_cenaze_namazi03.jpg

fatih-camii_afganistan-turkiyeli-sehitler_giyabi_cenaze_namazi04.jpg

fatih-camii_afganistan-turkiyeli-sehitler_giyabi_cenaze_namazi05_mucahit-eymen.jpg

fatih-camii_afganistan-turkiyeli-sehitler_giyabi_cenaze_namazi06.jpg

fatih-camii_afganistan-turkiyeli-sehitler_giyabi_cenaze_namazi07.jpg

fatih-camii_afganistan-turkiyeli-sehitler_giyabi_cenaze_namazi08-ridvan-kaya.jpg

fatih-camii_afganistan-turkiyeli-sehitler_giyabi_cenaze_namazi09.jpg

fatih-camii_afganistan-turkiyeli-sehitler_giyabi_cenaze_namazi10.jpg

fatih-camii_afganistan-turkiyeli-sehitler_giyabi_cenaze_namazi11.jpg

fatih-camii_afganistan-turkiyeli-sehitler_giyabi_cenaze_namazi12_ahmet-turgut.jpg

fatih-camii_afganistan-turkiyeli-sehitler_giyabi_cenaze_namazi13.jpg

fatih-camii_afganistan-turkiyeli-sehitler_giyabi_cenaze_namazi14_ingiliz-abd-bayragi-yaktilar.jpg

fatih-camii_afganistan-turkiyeli-sehitler_giyabi_cenaze_namazi16.jpg

fatih-camii_afganistan-turkiyeli-sehitler_giyabi_cenaze_namazi17.jpg

fatih-camii_afganistan-turkiyeli-sehitler_giyabi_cenaze_namazi18.jpg

 (Kaynak: Haksöz Haber)

Etiketler : #Afganistan   #şehidlerimiz   #için   #gıyabi   #cenaze   #namazı   #kılındı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN