"Şehidler Gecesi"nde coşku vardı

Birnesil-Der, Birr-Der, Davet-Der, Gençlik-Der, Hay-Der, İnsan-Der ve Kalem-Der'in ortaklaşa organize ettiği Şehadet ve Şahidlik Gecesi Ümraniye Haldun Alagaş Spor Kompleksi'nde coşkulu ve kalabalık bir katılımla gerçekleştirildi.

19-02-2012


Birr Nesil-Der, Davet-Der, Gençlik-Der, Hay-Der, İnsan-Der ve Kalem-Der'in ortaklaşa organize ettiği Şehadet ve Şahidlik Gecesi Ümraniye Haldun Alagaş Spor Kompleksi'nde coşkulu ve kalabalık bir katılımla gerçekleştirildi.

Program Kuran'ı Kerim ve Türkçe mealinin okunmasıyla başladı.

Kuran'ı Kerim'in ardından Şehidlerin fotoğrafları ve sözlerinden oluşan bir sinevizyon gösterimi yapıldı.

Programda ilk olarak Ahmed Kalkan konuştu. Ahmed Kalkan konuşmasında Şahid olma ve şehidlik kavramları üzerinde durdu.

Program bir mücadihid annesine yazdığı mektubun okunmasıyla devam etti.

Grup Uyanış sahne aldı ve şehadet kokan ezgiler seslendirdi.

İkinci konuşmacı olarak Ahmed T. Ulucak konuşmasını yaptı. Ahmet T. Ulucak, ahde vefa üzende bir konuşma yaptı.

Minik kardeşlerimiz tarafından bir tiyatro gösterimi gerçekleştirildi.

Son konuşmacı Mehmet Pamak ise konuşmasında, unutulan cihad algısı ve batıl sistemlere entegre olan islamcılar üzere hitabette bulundu.

Gecede son olara Mikail sahne aldı. Mikail'e Grup Uyanış'ın vokallik yaptı ve birbirinden güzel şehidlikle ilgili ezgiler okudular.

Program Ali Şeriati'nin duasının okunmasıyla son buldu.

Yaklaşık 2 bin 500 seyirci kapasiteli salonun tam anlamıyla dolduğu gecede, aynı davaya gönül vermiş, aynı havayı soluyan ve Mehmet Pamak'ın da konuşmasında değindiği gibi kendilerine müslümandan başka bir isim takmayan insanlar. Şehid olarak Rablerine kavuşan İslam erlerini anarak birkez daha ahidlerini tazelediler. 

(Haber ve Fotoğraflar: Atilla Aksu / İslam ve Hayat)

Etiketler : #Şehidler   #Gecesinde   #coşku   #vardı   
YORUMLAR
  • Murat   20-02-2012 15:29

    Ömer bey, programla ilgili eleştirinizden kimine katılmakla birlikte, Mehmet Pamak'ın konuşmasıyla ilgili bir hususta yanlış anlama olduğunu düşünüyorum. Mehmet Pamak, referandumda evet oyu verilmesini değil, İslami kavramların sistem adına istismar edilmesi konusuna misal olarak, referandumda oy kullanmanın "cihad", "ibadet" gibi İslami kavramlarla nitelendirilmesini eleştirdi.

  • ÖMER BİTLİS   20-02-2012 12:45

    Öncelikle tüm katkı verenlerden Allah razı olsun, daha iyilerini yapmayı Allah nasip etsin. 1- Kürsünün arkasındaki pankart yanlış asılmıştı, tam sağındaki Büyük Şehir amblemi pankartın Büyük Şehir tarafından asıldığı izlemini veriyordu. 2- Konuşmalar çok zayıftı, Tayyip Erdoğan “bile” konuşsaydı daha fazla “gaz” alırdı gelenler. Sadece Mehmet Pamak kemalizm eleştirisi yaptı oda yetersizdi bence. “Kemalist dikta hesap verecek” sloganını attırmak için fırsat kolladım ama bulamadım. Bu topraklarda Şehidler Gecesi yapılıyorsa ön plana çıkartılması gereken Kemalizmin gadrine uğrayanlardır. Bunun üzerinden sistem eleştirisi yapılmalıydı. Ayrıca Mehmet Pamak'ın konuşmasında biz “İslamcı” değiliz ve referandumda evet oyu kullananlar yanlış yaptı söylemi gereksiz ve yanlıştı. 3- Slogan konusunda öncülük yapacak görevliler yoktu. Özgün sloganlar üretilmemişti. 4- Salon çok havasız ve sıcaktı. Su dağıtılması iyi olurdu. 5- Mustazafderli Şehid Ubeydullah'tan hiç bahsedilmedi, bu programlarda birbirimiz saymayacaksak ne zaman sayacağız!?. Ayrıca Mavi Marmara şehidleri yeterince anılmadı. 6- Sinevizyon çok kötüydü. Hem ekran ebadı, hem de yazılanların okunma beklentisi, hem de içeriği yetersizdi… Büyük perdede, bir şehid bir direniş fotoğrafı arka fondada şehidin sözleri ve kısa hikayesi dinletisi olsaydı çok etkili olurdu.

  • Selahattin Baybars   20-02-2012 10:30

    Şehidliğin tersine yaşamakla dünyevileşmekle ilgili kutlamalarımız daha çok mesela kutlamalar hep bir şekilde yeniden doğmakla ilgili kutlu doğum haftası (doğum), mevlid (doğum), regaip (ana rahmine düşme doğum,) berat miraç kadir geceleri (tövbe ile yeniden doğmak, hayata yeni günahlar belkide şirk işlemek için sımsıkı sarılmak) hep bir yaşama geceleri olmuş, dünyaya bağlanma geceleri günleri haftaları olmuş. Bana ne ameli, ne imani şirk işletilemez diye kimse ölümü düşünmüyor. Ölmek hatırlanmadığı için şehid olacak veya tevhide sarılacak cemeatde bulunanamaktadır. Demekki diyarbakırda kutludoğumda insanlar boşuna toplanıyor, oradada ölmek hatırlanmıyor, zamanla oralarında iyice ılımlılaşacağından şüpheniz olmasın. Kerbala gibi sünnilerinde bir ölüm gecesi mi olsa acaba... Ezgiler yeterli değil; hem Kerbalayı, hem Ömeri,hem Osman'ı anma günleri mi düzenlesek sanki insanlara bir obje gerekiyor... Yeni şehitleride analım elbette ama eski tarihli müminler daha temiz görüldükleri için daha çok rağbet ediliyor...

  • suskunyolcu   19-02-2012 22:55

    rabbim hazırlayan kardeşlerimizden razı olsun... katkı sunan herkese dualarımızı sunar böyle güzel çalışmaların artırılmasını temenni ederiz.

  • beytullah emrah   19-02-2012 22:35

    elhamdülillah...

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN