"Çeçenistan direnişinin bittiği" yalanı yayılmak isteniyor

Çeçenistan Fahri Konsolosu Medet Ünlü; “Rusya kendi yapamadığı işleri uşakları aracılığı ile yapıyor. Propaganda yapıyorlar. Türkiye’de de birileri bu amaçla kullanılıyor. ‘Rusya kazandı, direnişçiler yenildi’ diyorlar. İnsanları inandırmaya çalışıyorlar” diye konuştu.

15-03-2009


Çeçenya cihadını karalayan ve Rus işbirlikçisi Ramazan Kadirov’u yere göğe sığdıramayan haberlere Çeçenistan Fahri Konsolosu Medet Ünlü’den sert tepki geldi. Kadirov’u barış yanlısı, Müslüman dostu devlet başkanı olarak gösteren haberleri kınayan Medet Ünlü; “Rusya kendi yapamadığı işleri uşakları aracılığı ile yapıyor. Türkiye’de de kamuoyu oluşturmak istiyorlar. Müslüman Anadolu halkının Çeçenya cihadına olan hassasiyetini kırmak istiyorlar. Tüm bunlar ahlaksız bir propaganda savaşıdır. Bazı muhafazakâr basın kuruluşları buna nasıl alet olurlar?” dedi.

YALAN HABERLERLE SALDIRIYORLAR
Çeçenistan'da devam eden bağımsızlık mücadelesinin karşısında, askeri olarak iyice batağın içerisine saplanan Rusya, tüm gücü ile ahlaksız bir propaganda savaşı yapıyor. İşgalci Ruslarca atanan kukla hükümet başkanı Kadirov, uluslararası topluma işgal altındaki Çeçenistan'ın meşru Cumhurbaşkanı olarak sunuluyor. Rusya, Kadirov üzerinden Çeçen cihadına destek olan Müslüman halklara karşı planlı bir dezenformasyon uyguluyor. Son günlerde Türk medyasında da yer alan haberler bu gerçeği gözler önüne serdi. Türk medyasında yer alan haberlere göre ‘Çeçenya savaşı bitmiş’ ve ‘Direnişçiler silah bırakıp teslim olmuşlar.’

“YAPTIKLARI, AHLAKSIZ BİR PROPAGANDA SAVAŞIDIR”
Vakit’e konuşan Çeçenistan Fahri Konsolosu Medet Ünlü, tüm bunların ahlaksız bir propaganda savaşı olduğunu ve bazı muhafazakar basın kuruluşlarının da buna alet olduğunu belirtti. Ünlü; “Rusya kendi yapamadığı işleri uşakları aracılığı ile yapıyor. Propaganda yapıyorlar. Türkiye’de de birileri bu amaçla kullanılıyor. ‘Rusya kazandı, direnişçiler yenildi’ diyorlar. İnsanları inandırmaya çalışıyorlar” diye konuştu. Rusya’nın İslâm coğrafyasından beklentilerinin olduğunu ve bu maksatla Çeçenya cihadını karaladığını söyleyen Ünlü, şöyle devam etti: “Mücahitleri karalıyorlar. Putin, işini ciddiye alıyor ve yapıyor. Amaçları Anadolu halkındaki Çeçenya hassasiyetini kırmaktır. Türk kamuoyunu etkilemeye çalışıyorlar. Yoksa zulüm aynı zulüm, savaş tüm hızı ile devam ediyor. Resmen katliam yapılıyor. İnsanlar sebepsiz yere tutuklanıyor, evler basılıyor, kadınlara saldırılıyor. Bunu bizzat Kadirov da yapıyor. İslâm kisvesi altında şeytani amaçları için çalışıyor. Ama Çeçenya, özgürlüğünden vazgeçmiş değildir. Güzel ülkem, bedel ödedi ama hedeflerinden asla sapmadı.”

KADİROV, KENDİ KARISINI KATLETTİ
Son dönemde Türk medyasında da her hali ile sipariş olduğu anlaşılan haberlerde dört dörtlük Müslüman olarak tanıtılan Ramazan Kadirov, aslında amaçlarına ulaşmak için her türlü yolu kullanabilen bir cani. Kadirov, kişiliği ve işkenceci sapık ruhlu şizofren karakteri ile Çeçenler arasında iyi bilinen bir isim. Evinin altında bulunan işkence odasını fark eden ve orada işkence gören mücahitlere acıdığı için kendi karısını kurşunlayan Kadirov'un ailesi de aynı gelenekten geliyor. Şehid Cevher Dudayev zamanında başlatılan ilk özgürlük savaşında dahi, Çeçen halkının çıkarlarına açıkça yandaş olmayan Kadirov ailesi, mücahitlerle karşı karşıya gelmesi neticesinde, dönemin komutanlarından şehid Şamil Basayev tarafından defaatle uyarılmış ve bu sebeple bir süre doğal bir tecrit dönemi yaşamıştı.

Öte yandan, Ramazan Kadirov’un babası Ahmed Kadirov, müftü olarak atandığı dönemde de Rus ajanı olmakla itham edilmiş ve bu ithamlar sebebiyle görevinden alınmıştı. Çeçenistan'ın maruz kaldığı ikinci işgalden sonra, Kadirov ailesinin Rusya hesabına çalıştığı ortaya çıkmış ve Ahmed Kadirov, Caharkale'yi işgal eden Ruslarca işbirlikçi hükümetin başına getirilmişti. Ahmed Kadirov, Çeçenistan’ın sözde cumhurbaşkanı olduktan sonra yeniden inşa edilen ve Çeçenya'nın sembolü olarak tanıttığı stadyumda tertip edilen bir kutlama merasiminde, mücahitlerce öldürülmüştü. Ahmed Kadirov’un oğlu Ramazan Kadirov da Rusya'ya sadakat yemini etmiş ve "Güçlü ve istikrarlı bir Rusya olmadan iyi olmamızın imkânsız olduğunun tamamen farkındayız" demişti.

EVLİ KADINA EVLİLİK TEKLİF ETTİ
Kadirov, başkent Caharkale'de defileler düzenlemiş ve "Yılbaşı" kutlamaları organize etmişti. Bu programlarda kendisi de, Çeçen halkının karşısına "Noel Baba" kıyafetiyle çıkarak, sözde şirin bir kişiliği yansıtma çabasına girişmişti. Kadirov'un Çeçenistan'ın geleceği ile ilgili, Müslümanları endişeye gark eden icraatlarından bir diğeri ise Soçi kentinde düzenlenen, "Evli Kadınlar Güzellik Yarışması" adlı sapık organizasyonun yarışmacılarını Çeçenistan'a davet etmek olmuştu. Kadirov, sapık kişiliğini de ortaya koyarak evli ve 4 çocuk annesi olan bir yarışmacıya evlenme teklifi yapmıştı.

NELER YAZILMIŞTI?
Mücahitlere yardım ettiği için kendi karısını bile kurşuna dizen Kadirov’u muhafazakar bazı medya kuruluşları büyük bir alim gibi sunmuşlardı. İşte o sipariş satırlar: “Dünyanın en genç Devlet Başkanı olan 33 yaşındaki Kadirov, Grozni'ye yarım saat mesafede olan bir köyde annesi ve ailesiyle birlikte yaşıyor. İçeriden Kur'an ve salavat sesleri geliyor. Devlet Başkanı, etrafındaki Çeçen yiğitlerle birlikte bizi karşılıyor. Bir halka şeklinde oturuyoruz. Bu bir zikir ve dua halkası. Çünkü bugün 23 Şubat. Büyük Çeçen Sürgünü'nün yıldönümü. Kadirov ile imamlardan, din adamlarından oluşan İstişare Meclisi; Kur'ân, dua, zikir ve salavatlarla Çeçen Sürgünü'nde hayatını kaybeden mazlum soydaşlarını anıyorlar. Kadirov ve ailesi Kadiri tarikatına mensup. Saatler süren dua ve zikirden sonra Kadirov'la röportaj yapıyoruz. Kadirov son derece mütevazı bir insan.”

(Kaynak: Vakit)

Etiketler : #Çeçenistan   #direnişinin   #bittiği   #yalanı   #yayılmak   #isteniyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN