"Beled Sûresi ve Toplumsal Sorumluluklarımız" konuşuldu

Kur'an Nesli Kültür Merkezi'nin hafta sonu derslerinde bu hafta "Beled Sûresi ve Toplumsal Sorumluluklarımız" konusu işlendi. İbrahim Şekerli'nin konuşmacı olduğu derste, Beled Sûresi'ndeki sosyal mesajlar ve mü'minlere yüklenen sorumluluklar üzerinde duruldu.

31-03-2014


İslam ve Hayat

Kur'an Nesli Kültür Merkezi'nin hafta sonu derslerinde bu hafta "Beled Sûresi ve Toplumsal Sorumluluklarımız" konusu işlendi.

İbrahim Şekerli'nin konuşmacı olduğu derste, Beled Sûresi'ndeki sosyal mesajlar ve mü'minlere yüklenen sorumluluklar üzerinde duruldu.

Rabbimizin, sûrede kurtulanalrdan olmak için şart kıldığı "sarp yokuş"u aşmak yükümlülüğünü, köle azad etmek, yetim ve yoksullara sahip çıkmak ve sabır ve merhameti tavsiyeleşmek gibi amellere bağladığına değinen Şekerli, bu yükümlülüklerin bugün nasıl omuzlanacağına değindi.

Sûrede sözü edilen köle azadının bugün borçlu olup borcunu ödeyemeyen insanalrı borçlarından azade kılmak, asgari ücretle çalışıp geçinemeyen, evlenemeyen insanlara yardımcı olmak, bunun da ötesinde kapitalisr sömürü çarklarına karşı mücadele vermek ile karşılık bulacağını anlattı.

Şekerli'nin sunumu ve dinleyicilerin katkılarının yer aldığı video kaydını dikkatlerinize sunuyoruz:

(Video'yu hazırlayıp yayına atan Olcay Durgun kardeşimize teşekkür ediyoruz.)

Etiketler : #Beled   #Sûresi   #ve   #Toplumsal   #Sorumluluklarımız   #konuşuldu   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN