"Asr-ı Saadet'ten sonra din siyasetin kontrolüne sokulmuştur"

İslam Tarihi Semineri'nde konuşan Ömer İslam, "Resulün devlet başkanlığı döneminde siyaset dinin kontrolünde idi. ondan sonra ise din siyasetin kontrolüne girmiş, bir daha da çıkamamıştır" dedi.

08-11-2008


 

Özgür-Der Çorum Şubesi'nde geçtiğimiz yıl başlatılan "İslam Tarihi Seminerleri" bu sene de devam ediyor. İslam :Tarihi Seminerleri'nin ilk konuşmacısı ise “ Dört Halife Dönemi ” konu başlığı ile Ömer İslam oldu.

Ömer İslam; tarih bilgisinin önemi değinerek başladığı konuşmasında şu tespitlerde bulundu; “ Siyer okumak, Kuran’ın hayata müdahalesini okumaktır. Sahih ve abartısız siyer bilgileri bize, Kuran’ın ona teslim olmuş bir topluluğu nasıl değiştirdiğinin somut örneklerini sunar. Resulullah sonrası Müslümanların tarihini okumak ise Kuran’ın hayattan çekilmesinin seyrini okumaktır. “ diyerek konuşmasına devam etti.

 

Ömer İslam, Hz. Peygamber’in vefatından sonraki süreci ve dört halife döneminde gerçekleşen olaylara değindiği konuşmasında “İslam tarihinde, Kuran’ın Müslümanların istikametini tayin eden birinci özne olmaktan nasıl yavaş yavaş çekildiğinin izlerini süreriz. Bu izler şu açıdan önemlidir. İçinde yaşadığımız toplumun İslam anlayışları, o günlerden başlayan yön değişikliklerinin bir sonucudur. Resulün devlet başkanlığı döneminde siyaset dinin kontrolünde idi. ondan sonra ise din siyasetin kontrolüne girmiş, bir daha da çıkamamıştır." diyerek sözlerini tamamladı.

Program soru cevap bölümünden sonra, 16 Kasım Pazar günü Ömer Kılıç’ın sunacağı “ Cumhuriyetin Kuruluş Süreci ” konferansının hatırlatılması ile sona erdi.

Etiketler : #Asrı   #Saadet'ten sonra   #din   #siyasetin   #kontrolüne   #sokulmuştur   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN