"Allah Rasulü dikte etmez, istişare ederdi"

Venhar Cumartesi Sohbetlerinin 2014-2015 dönemi son oturumu 04.04.2015 günü yapıldı. Oturumun konujşmacısı Prof.Dr.Hüseyin Altındiş ve konu başlığı "Peygamber Telakkimiz" idi...

07-04-2015


Venhar Cumartesi Sohbetlerinin 2014-2015  dönemi son oturumu 04.04.2015 günü yapıldı. Oturumun konujşmacısı Prof.Dr.Hüseyin Altındiş ve konu başlığı "Peygamber Telakkimiz" idi...

Altındiş'in vurgu yaptığı başlıklardan birkaçı şunlar idi;
 
* Dışarda "mücahidlik" yapma peşinde olan ve/fakat bu sırada ailesini ihmal eden kimi anne babalar; Allah Rasulü'nün hayatınıı bütüncül anlayamamış demektir.
 
* Muhammed (a.s.), sahabeye ayetlerin arapça lafızlarını ezberletmekten ziyade, onlara ayetlerin hikmetini öğretmiştir.
 
* Hayattaki olayları labaratuvar ortamına indirgemek; teslimiyeti ortadan kaldırır.
 
* Muhammed (a.s.) Kur'an Ahlakı'na sahipti ve üsve-i hasene idi. Öyleyse, onun terbiyesinden geçmek, hayattaki insanların en terbiyelisinin terbiyesinden geçmek gibidir.
 
* Allah Rasulü, vahiy dışındaki her işinde kati suretle istişarede ve müşaverede bulunmuş ve çıkan karara da ne olursa olsun uymuştur. Bizler de bunu böylece uygulamalıyız.
 
* Allah Rasulü, unutmayalım ki kafirlere karşı izzetli ve onurlu; Müminlere karşı şefkatli ve merhametli idi. Bizler gibi, Müminlere karşı şiddetli ve kırıcı, müşriklere karşı ılımlı ve merhametli değildi.
 
* Muhammed, ancak bir peygamberdir. Ondan önce de peygamberler gelip geçmiştir. Şimdi o ölür veya öldürülürse gerisingeriye (eski dininize) mi döneceksiniz? Kim gerisingeriye dönerse, Allah’a hiçbir zarar veremez. Allah, şükredenleri mükâfatlandıracaktır. (Ali İmran/144)

 

Etiketler : #Allah   #Rasulü   #dikte   #etmez   #   #istişare   #ederdi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN