
Mısır'da iki yılda 2 bin 799 mazlum katledildi
Mısır Hak ve Özgürlükler Koordinasyonu, iki yıldan bu yana ülkede darbe yönetiminin 2 bin 799 kişiyi farklı yöntemlerle öldürdüğünü açıkladı.
15-08-2015

Mısır Hak ve Özgürlükler Koordinasyonu, iki yıldan bu yana ülkede, darbe yönetimi eliyle öldürülen kişi sayısının 2 bin 799 olduğunu açıkladı.
Koordinasyon tarafından hazırlanan raporda 30 Haziran 2013'ten bu yana barışçıl gösterilerin, yürüyüşlerin zor kullanılarak bastırılması da dahil mevcut yönetim tarafından farklı şekillerde öldürme olaylarının gerçekleştirildiği belirtildi.
Sistematik öldürme eylemleri kapsamında, en etkili yöntem olarak hapishanede işkence ve tıbbi ihmal sonucu öldürmenin kullanıldığına dikkat çekilen raporda, darbe karşıtı birçok kişinin de suikastlarla tasfiye edildiği vurgulandı.
Raporun farklı zaman dilimleri esas alınarak hazırlandığı, buna göre 30 Haziran'dan 13 Ağustos 2013'e kadar 316 kişinin, 14 -16 Ağustos tarihlerinde 2 bin 7, 17 Ağustos 2013'ten, 12 Ağustos 2015'e kadar da 476 kişinin mevcut yönetim tarafından öldürüldüğü kaydedildi.
İktibas’ın yeni sayısı: Gazze’ye Haramiler Hükmedemez
Siyonistlerin filo baskınında 497 kişi gözaltında
1 DOĞRU 99 YANLIŞ, NETİCE DÜNYADA DA ÂHİRETTE DE ZİYAN
Antisiyonist haham: Siyonizm yüzünden bizden nefret ediliyor
SUÇ OLAN, İŞBİRLİKÇİLİĞİ GÜNDEMLEŞTİRMEK DEĞİL İŞBİRLİKÇİLİKTİR
Filistin'e Yürüyüş Platformu: İki Devletli Çözüm Söylemi, Çözüm Değil Siyonist İşgalin Meşrulaştırılmasıdır
İŞBİRLİKÇİLİK SUÇUNDAN VAZGEÇMEK YERİNE, GÜZERGÂH DEĞİŞTİREREK HAK SÖZLE YÜZLEŞMEKTEN KAÇINMAK
SUVEYDA'DA KONTROL KİMDE?
Makaleler
Hava Durumu