
Filistin'e Özgürlük Konvoyu'na sevgi seli
Gazze’ye Özgürlük Konvoyu, İstanbul’dan sonra Adapazarı’na ve Ankara’ya konuk oldu. Konvoy ekibi Adapazarı ve Ankara’da halkın sevgi seliyle karşılandı.
18-12-2009

Gazze’ye Özgürlük Konvoyu, İstanbul’dan sonra Adapazarı’na ve Ankara’ya konuk oldu. Konvoy ekibi Adapazarı ve Ankara’da halkın sevgi seliyle karşılandı. Adapazarı’nın girişinde konvoyu karşılayan duyarlı kesimler, konvoy ekibine evden pişirdikleri yemekleri ikram ettiler. Ev hanımlarının hazırladığı yemekler, börekler ve tatlılar özellikle İngiltere ve diğer Avrupa ülkelerinden gelen misafirler tarafından çok beğenildi.
Ankara’da ise gişelerde konvoy ekibine bir karşılama töreni düzenlendi. Daha sonra konvoy ekibi ASKİ spor salonuna geçti. Burada da konvoyu mehter marşı ekibi karşıladı.
Salonda yapılan konuşmalarda Gazze’deki ambargonun sona ermesi için BM ve İslam Konferansı Örgütü’ne çağrıda bulunuldu.
Gazeteci-Yazar Ahmet Varol, yaptığı konuşmada Filistin halkı için yollara düştüklerini, savaşın yıl dönümünde Gazze’deki kardeşlerinin yanında olacaklarını belirtti.
Geçtiğimiz yıl ambulansıyla Londra’dan Gazze’ye kadar kara yoluyla giderek aracını bağışlayan Şakir Aydın ise daha önce yalnız yaptığı yolculuğu şimdi yüzlerce insanla yapmanın sevincini yaşadığını söyledi.
Konvoydaki diğer yolcular da güzergahları boyunca Türkiye halkından gördükleri memnuniyeti dile getirdiler.
Konvoy ekibi Ankara’daki programının ardından Konya’ya doğru yola çıktı. Konvoy yarın Konya’da çeşitli etkinliklerde bulunacak.
Bu arada Ankara’da konvoy temsil heyeti, saat 14:00 ile 15;000 arasında TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’i, TBMM İnsan Hakları ve Dış İlişkiler Komisyonunu ziyaret ederek Filistin konusunda destek istedi. Heyet daha sonra Filistin Büyükelçisi Nebil Maruf’u ziyaret etti.
(Kaynak: ihh.org.tr)
Bir Erdal Bayraktar geçti bu dünyadan
Siyonazi vahşeti Gazze'de 65 bin 208 can aldı
Ersin Çelik, Sumud Filosu'ndaki son gelişmeleri aktardı: İnsanlık yelken açtı
Büyük Gazze İstişare Toplantısı Sonuç Değerlendirmesi yayınlandı
Malatya'da NATO üsleri kapatılsın çağrısı
"İslam İşbirliği Teşkilatı" demek doğru mu?
Küresel Sumud Filosu: Sivil, vicdani ve küresel bir yapılanma
RASULULLAH'IN DOĞUMU NE ZAMAN?
Makaleler
Hava Durumu