
Baas rejimi 72 Suriyeliyi daha katletti
Esed güçleri ülke genelinde düzenledikleri saldırılarda 72 Suriyeliyi daha katletti.
03-07-2013
Suriye'de Esed güçlerinin ülke genelinde ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda 6'sı çocuk, 4'ü kadın 72 kişinin katledildiği bildirildi.
Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), Esed güçlerinin hava ve karadan gerçekleştirdiği saldırılarda başkent Şam'ın banliyölerinde 34, Halep'te 21, Humus ve Dera'da 5'er, Deyru'z Zor'da 4, İdlib'de 2 ve Kuneytra'da bir olmak üzere ülke genelinde 72 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.
Esed güçlerinin havan topu, roket ve toplarla Şam'ın Duma, Kabun, Aseli, Kadem, Beyt Cin ve Hacer Esved'e saldırdığını bildiren Suriye Genel Devrim Konseyi(SRGC), kentin Haresta, Doğu Guta, Dareya ve Yermuk bölgelerinde de Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile Esed güçleri arasında yoğun sokak çatışmalarının yaşandığını kaydetti.
SRGC, savaş uçaklarının Halep'in Kuveyris bölgesindeki yerleşim yerlerini bombaladığını, kentte birçok bölgede direnişçilerle Esed güçleri arasında çatışmalar yaşandığını belirtti.
Humus'taki Halid Bin Velid Camisi'nin rejim güçlerinin saldırılarına maruz kaldığını ve hasar gördüğünü ifade eden SRGC, kenttin yerden yere fırlatılan füzelerle vurduğunu aktardı.
(Kaynak: Haksöz Haber)
Gazze'de insani yardıma ulaşmaya çalışan 1900 sivil katledildi
Ankara'da yüz bin kişi Gazze'ye insani koridor için TBMM'ye yürüdü
ABD Ankara Büyükelçiliği önünde Enes Cemal eş-Şerif ve beş arkadaşı için basın açıklaması
Bugünün Kufelileri Olmak Veya Olmamak
Gazze'de açlıktan ölümler sürüyor
GAZZE'Yİ İŞGAL PLANININ ONAYINA DAİR BİRKAÇ KELAM VE AZİZ GAZZE HALKINA KISA MÂRUZAT
Yemen, ABD donanmasının füze stoklarını hızla eritiyor
"İsrail" ilhak sürecini sürdürüyor ve bunu durdurmanın bir yolu var
Makaleler
Hava Durumu