Yorum: Kim akıllı, kim akıl sağlığını kaybetmiş durumda?

Diyarbakırlı Ramazan kardeşimizin maruz bırakıldığı zulme bir de bu açıdan bakalım. Bu takdirde kim akıllı, kim akıl sağlığını kaybetmiş çok daha iyi anlaşılır.

26-05-2020


Ercümend Özkan, İktibas Dergisi'nde yayınlanıp, Olimpos dağı pardon Çankaya tepesi ilahlarını rahatsız eden bir makaleden dolayı Ankara Emniyeti'nde göz altındadır. O nezarette, birkaç nöbetçi polis koridorda...
 
Özkan polislere der ki, "Siz ordasınız, ben burada. Aramızda demir parmaklıklar var. Acaba demir parmaklıklar gerisinde olan hangimiziz. Siz mi tutsaksınız, ben mi?"
 
Polisler, içinde büyük anlamlar taşıyan bu hikmetli espiri karşısında gülümsemekle yetinirler. Espri hoşlarına gitmiş, fakat muhtemelen anlamı üzerinde düşünmemişlerdir.
 
Düşünebilselerdi, kimin hür, kimin tutsak olduğunu kavrayabilirlerdi belki.
 
İmdi, Diyarbakırlı Ramazan kardeşimizin maruz bırakıldığı zulme bir de bu açıdan bakalım. Bu takdirde kim akıllı, kim akıl sağlığını kaybetmiş çok daha iyi anlaşılır.
 
İnsanları akletmeye ve Rablerine teslimiyete çağıran mı, yoksa kendi hevalarını ilahlaştırmış olarak, bir kişinin dile getirdiği gerçeklere tahammül edemeyip onu akıl hastanesine kapatarak cezalandırmaya çalışanlar mı?
 
(Şükrü Hüseyinoğlu / İslam ve Hayat)

Etiketler : #Yorum:   #Kim   #akıllı   #   #kim   #akıl   #sağlığını   #kaybetmiş   #durumda?   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN