Umulur ki şükredersiniz...

"Umulur ki şükredersiniz." Teşekkür kelimesi ne güzelde dilimize yerleşmiş. Teşekkürler Allah’ım, teşekkür üzerimizde hakkı olan, bize iyiliği ve ilgisi yüksek olan, yaptığı iyiliği başa kakmayan diye bir çok kelime sıralayabiliriz, lakin bunlar daha büyüğünü görmemize engel olmasın.

26-04-2022


"Umulur ki şükredersiniz." Teşekkür kelimesi ne güzelde dilimize yerleşmiş. Teşekkürler Allah’ım, teşekkür üzerimizde hakkı olan, bize iyiliği ve ilgisi yüksek olan, yaptığı iyiliği başa kakmayan diye bir çok kelime sıralayabiliriz, lakin bunlar daha büyüğünü görmemize engel olmasın.

Bedenimizdeki her organ ve minimize parçamız üzerindeki hakkı görmezden gelinebilir mi? İrademiz dışında muntazam çalışan ağzın tükürük bezi fonksiyonumu desek, yoksa tad alma duyusunu kaybetmeden beslenmeyi mi desek, gözün muntazam çalışmasında göz kepengi olan kapakların ihtiyacı olan sıvıyı üretmesi mi desek….(Hastalık /vucudun fonksyon kaybı – çeşitlerinin çokluğu..)

Evet kararını kendimizin vermediği Allah’ın vucudumuzun en küçük parçasına ilişkin yol gösterme nimetleri o kadar çok ki teşekkür kelimesi ile karşılık yeterli gelmez. Kalbi saran bir hayranlık ve sevgi ile yönelişi ve içten gelen bir teşekkürü gerekli kılar.

Rıdvan Dinçer'in makalesini okumak için tıklayınız

Etiketler : #Umulur   #ki   #şükredersiniz...   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN