Ümit Aktaş’ın “Güç Metafiziği” konulu sohbeti (HABER-VİDEO)

15 Haziran salı gecesi canlı yayına katılan Ümit Aktaş, iktidarı ele geçirerek toplumu ve dünyayı değiştirme mantalitesinin gelişimini ve bugün geldiği noktayı değerlendirdiği konuşmasında, esas dönüşümün iktidar merkezli değil, toplumsal merkezli gerçekleşmesi gerektiğini vurguladı.

17-06-2021


Yazar Ümit Aktaş, “Güç metafiziği” konusu ile dün gece İktibas Dergisi canlı yayınına konuk oldu. Aktaş, yaklaşık bir buçuk saat süren konuşmasında, bu konuya birkaç yıldır zihnini yorduğunu, “İslam ve Siyaset” ile “Siyasal Arayışlar: Nasıl Yapmalı?” başlıklı kitaplarının da bununla alakalı olduğunu dile getirdi.

Aktaş, bunun nedenini ise, son 30 yıldır, daha da geniş alınırsa 1960 sonrası Türkiye’de ortaya çıkan İslami faaliyetler, iktidar arayışı, iktidar kavgası, hareketler, partiler, cemaatler, dernekler vs. tarafından; çoklu aktörler tarafından tasarlanan ya da tasarlanmayan, iktidar arayışına gereğinden fazla güç vehmetmek, iktidar arayışını her şeyin merkezine yerleştirmek ve toplumsal değişim ve dönüşümü her şeyden önce iktidarın ele geçirilmesine endekslemek, bir şekilde iktidara ulaşarak, buradan doğru toplumu ve dünyayı değiştirmek olarak açıkladı.

Burada temel esasın gözden kaçırıldığını vurgulayan Aktaş, esas değişimin kendimizden başlaması gerektiğini, hem iktidarla hem dünyayla bir hesaplaşma sürecinden geçmemiz gerektiğini anlattı.

Ümit Aktaş’ın konuşması şöyle:

Etiketler : #Ümit   #Aktaş’ın   #Güç   #Metafiziği   #konulu   #sohbeti   #(HABERVİDEO)   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN