Sudanlı alimden mezhepçilik fitnesine karşı fetva

Sudan Alimler Heyeti Başkanı Profesör Muhammed Osman Salih, şer odakların Suriye krizi üzerinden çıkarmak mezhep fitnesi planını alt üst edecek bir fetva yayınladı. Şeyh Muhammed Osman, fetvasında ümmetin asıl düşmanının Siyonistler olduğunu ifade ederek, Şia ve Ehli sünnet mezhepleri arasında vahdetin farz olduğunun altını çizdi.

21-12-2012


Abna sitesinden edinilen bilgiye göre, Afrika ve Sudan’ın ünlü alimlerinden Sudan Alimler Heyeti Başkanı Profesör Muhammed Osman Salih, Şia mezhebinin resmi olarak tanınması ve mezhepler arasındaki vahdet ve birliğin sağlanmasının en önemli konulardan biri olduğunu ifade ederek, bu konuya özel önem verilmesi gerektiğinin altını çizdi. Şeyh Muhammed Osman, içinde bulunduğumuz hassas dönemde yayınladığı tarihi fetva ile Müslümanı Müslümana kırdırmak isteyen yeminli İslam düşmanları ve Siyonist rejime karşı tüm İslam ümmetini vahdet ve birliğe çağırması çok anlamlı bulundu.

 
Profesör Muhammed Osman Salih, Sudan gazetelerinden Ahbarü’l Yevm gazetesine verdiği demecinde Sünni ve Şia mezhepleri arasında bulunan % 90’nlık müşterek noktalara değinerek şunları söyledi: “Allah Teala’nın, Kur’an-ı Kerim’deki hitabı tüm Müslümanlaradır. Ve onlar arasında hiçbir fark gözetmemiştir.”
 
Şeyh Muhammed Osman, demecinde tüm Arap halklarından İran, Türkiye ve Pakistan halklarıyla birlik olmalarını, İslam düşmanlarının İslam mezhepleri arasında ayrılıklar ve tefrika yaratmak için hazırladıkları komploları hayata geçirmelerine izin vermemelerini isteyerek, şunları söyledi: “Ehli sünnet ve Şia mezhebi taraftarlarının küfür dünyasının karşısında bir bütün olduklarını bir düşünün, ne kadar büyük bir güç olurlar”  
 
Şeyh Muhammed Osman, İslam ümmetinin asıl düşmanının Siyonist rejim olduğunu ifade ederek tüm halk ve yetkililerden bölgede Şia korkusu oluşturmak isteyenlerin karşısında durmalarını ve İslam’ın bir numaralı ve asıl düşmanı olan Siyonist rejimin İslam ümmeti arasında tefrika yaratmasına izin vermemelerini istedi.
 
Profesör Muhammed Osman Salih, son olarak Şia ve Sünni mezhepleri arasında bulunan ortak noktalara değinerek şunları söyledi: “Ehli sünnet ve Şia mezhepleri arasında % 90’dan fazla ortak nokta bulunmaktadır. Eğer aralarında ihtilaf da olsa bunlar tarihi noktalardadır.”
 
Profesör Muhammed Osman Salih’in bu tarihi fetvası, Amerika'nın uydu ülkeleri haline gelen Suudi Arabistan ve Katar yönetimin öncülüğünde devreye sokulmak istenen mezhep çatışmasının gündemde olduğu bir zamanda yayınlanması çok önemli bulundu.
 
(Kaynak: Hürseda Haber)

Etiketler : #Sudanlı   #alimden   #mezhepçilik   #fitnesine   #karşı   #fetva   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN