Sorunların kaynağı Kemalist zorbalıktır

Sakarya’daki 251. eylemde Kürt sorununun resmi ideolojiden kaynaklandığına dikkat çekilirken, SAÜ’nün yasakçı mezuniyet töreninin kınandığı açıklamaya yaptığı rektörlüğün suç duyurusunda bulunmasına ise “Zulme sessiz kalmayacağız” denilerek tepki gösterildi

03-07-2010


İslam ve Hayat

Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu, her Cumartesi Bulvar AKM önünde sürdürdüğü başörtüsüne özgürlük eylemlerinde 251. hafta geride kaldı. Platform adına Diriliş Saati Dergisi’nden Berat Gürler’in okuduğu basın açıklamasında Anadolu’nun barış içinde yaşayan halkları arasına tek tip bir etnik kimlik dayatmasında bulunan Kemalist ideolojiyle birlikte fitne sokulup kaos çıkarıldığı ifade edildi.

“Mevcut kaosun ortadan kalkmasında tek yolun ulus bilinci yerine ümmet bilincini tekrar yeşertmek olduğunu buradan bir kez daha ilan etmek istiyoruz.” denilen basın açıklamasında kapitalizmin küresel bir azınlığa hizmet ederken milyarlarca insanı yoksulluğa mahkûm ettiğine de dikkat çekildi.

Almanya’da geçen yıl bir ırkçı tarafından mahkeme salonunda bıçaklanan ve tesettür şehidi kabul edilen Merve Şirbini’nin de anıldığı 251. başörtüsü eyleminde LYS’de uygulanan başörtüsü yasağı sonucu yaşananlar İslam’a karşı duyulan kinin göstergesi şeklinde değerlendirildi.

Üniversiteden yasak protestosuna suç duyurusu

Sakarya Üniversitesi’nin şehir stadında düzenlenen mezuniyet törenine başörtülü öğrencilerin alınmamasını protesto eden SAGİR Başörtüsü Platformu’na yönelik suç duyurusunda bulunmasıyla ilgili olarak da platform adına yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Sakarya Üniversitesi mezuniyet törenine başörtülü öğrencilerin alınmaması 2 hafta önceki basın açıklamamızda kınanmış ve stattaki uygulama şiddetle kınanmıştı. Yasak yüzünden utanması gereken Sakarya Üniversitesi rektörlüğü söz konusu beyanlar ile ilgili olarak savcılığa suç duyurusunda bulunmuştur. Yasakçılar şunu iyi bilmelidir ki, yapılan tüm haksız uygulamalara karşı sesimizi her zamankinden daha gür çıkaracağız ve karşı koyacağız. Allah’ın farz olan emrini yasaklayarak Allah’a savaş açan herkes şunu bilmelidir ki direniş ateşi hiç sönmeyecektir.”

Basın açıklamasında “Gazze’de ambargo, Türkiye’de yasak kalkacak”, “Kur’an eğitimine özgürlük”, “Zulüm varsa direniş de var!” yazılı dövizlerle, “Başörtüsü Allah’ın emri, Müslüman kadının kimliğidir” ve “Zulüm bin yıl da sürse inan yılmayız,” yazılı pankartlar açıldı.

Etiketler : #Sorunların   #kaynağı   #Kemalist   #zorbalıktır   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN