Siyonist işgal rejimiyle normalleşmek haramdır

Moritanya'da 200 alim, Filistin topraklarını gasbeden siyonist işgal rejimiyle normalleşmeyi yasaklayan bir fetva yayınladı.

13-02-2021


Köklü Değişim Medya

Pazar akşamı 200 Moritanyalı alim, “İsrail” ile normalleşmenin haram olduğunu belirten bir fetva yayınladı. Fetvada, "Filistin topraklarını gasp eden, Kudüs ve çevresinin işgal eden Yahudi varlığı ile ilişki haramdır ve hiçbir şekilde caiz değildir" ifadelerine yer verildi. İslam beldelerinin yöneticileri tek tek Yahudi varlığı ile normalleşme ihanetine imza atarken ve alimler sessizliğin korurken, Moritanya’dan 200 alim yükses sesle normalleşmenin haram olduğu fetvasını verdi.

Fetvaya imza atan alimler, Nouakchott'taki Al-Tawfiq Camii'nde düzenledikleri toplantıda fetvayı teyit ettiler.

Alimler ve imamlar, normalleşme gerçeğinin sadakat, materyalizm, düşmanla ittifak ve onunla çeşitli alanlarda İslam'a ve Müslümanlara karşı iş birliği olduğunu belirterek normalleşmenin haram olduğu sonucuna vardılar.

Alimler ayrıca Moritanya hükümetini, “İsrail” ile ilişkileri normalleştirme niyetinde olmadıklarını ifade eden sözlerine sadık olmaya çağırdılar.

Fetvanın en önde gelen imzacıları arasında Alim Şeyh Muhammed el-Hassan Ould al-Daddo, Moritanya'daki Alimler Eğitim Merkezi başkanı ve diğer alimler bulunuyor.

Moritanya, 2009 yılında gasıp Yahudi varlığının Gazze'ye vahşice saldırması üzerine ilişkileri kesmişti.

“İsrail” ve Amerikan basını, Moritanya ve Endonezya'nın BAE, Bahreyn, Sudan ve Fas'tan sonra normalleşme yoluna girme niyetinde olduğunu duyurmuştu.

Etiketler : #Siyonist   #işgal   #rejimiyle   #normalleşmek   #haramdır   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN