Rachel'e vefa programı

Filistin için hayatını feda eden Rachel Corrie, TOKAD tarafından gerçekleştirilen “Vicdan Gecesi” programıyla anıldı.

17-03-2009


Altı yıl önce, Filistinlilerin evlerini yıkmak isteyen Siyonist işgalcilere karşı çıktığı için buldozerle ezilerek katledilen Rachel Corrie, TOKAD tarafından gerçekleştirilen “Vicdan Gecesi” programıyla anıldı.

Dernek adına bir konuşma yapan Ahmet Örs, Rachel'in vicdanının çağrısıyla hareket ettiğini ve insanlık için bir umut kapısı araladığını söyledi. İntifada çocuklarıyla birlikte Rachel'e de büyük bir minnet duyduklarını belirten Örs, hatırasını Filistin direnişiyle birlikte yaşatacaklarını söyledi.

Programda Gamze Tanrıverdi ve Hacer Gültaş, Rachel için yazılmış şiirleri; Mehtap Acar ve Aysel Gökçek de Rachel'in Filistin'den ailesine yazdığı mektupları okudular. Rachel'in hayatını ve mücadelesini anlatan belgesel gösteriminin yanı sıra Filistin'le ilgili şiir klipleri ve kısa filmler gösterildi. Köprü-Der çocuk korosunun söylediği Filistin marşları programa ayrı bir coşku kattı. Şair Mustafa Uçurum da programda Filistin mücadelesine ve karşı duruşa vurgu yapan güzel bir şiirini okudu.

Program için Rachel Corrie Vakfından ve Rachel'in annesi Cindy Corrie'den gelen mektuplar okundu. Rachel'in annesi Cindy Corrie "Vicdan Günü" etkinliğini arkadaşlarıyla paylaştığını ve bundan büyük heyecan duyduklarını söy lediği  mektubunda bu etkinlikler için teşekkürlerini iletti ve en son yeni dönmüş oldukları Gazze gezisi ile ilgili olarak ayrıntılı bir rapor iletti. Rachel'in annesinin Gazze'deki insanlarda gördüğü direniş azmi ve Rachel sevgisini ifade etmesi geceyi daha da anlamlı kıldı.

Tokat'tan Rachel'in şehri Olimpia'ya, oradan da Filistin'e ve bütün insanlığın vicdanına bir ses ulaştırmayı hedefleyen "Dünya Vicdan Gecesi" programı "Gazze Karikatür Yarışması ve Sergisi"nin ardından anlamlı bir çaba olarak gerçekleşmiş oldu.

"Dünya Vicdan Haftası" etkinlikleri 18 Mart Çarşamba günü Mustafa Eğilli'nin konuşmacı olarak katılacağı "Irak İşgali ve İslam Coğrafyasına Yansımaları" konulu konferansıyla devam edecek.

Etiketler : #Rachel'e   #vefa   #programı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN