Rabbimizin bahşettiği nimetleri O'nun yolunda feda etmeliyiz

HAY-DER'de "İnfak Bilinci" üzerine konuşan Hamza Er, İnfakın özelde mal ile, genelde insanın elinde mevcut olan ne varsa onunla yapılan bir ibadet olduğunu belirterek, Yüce Allah'ın kullarına verdiği nimetlerini, müslümanların Rableri yolunda feda etmelerinin gerekltiğini kaydetti.

25-01-2011


Haydar İlim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (HAY-DER)'de gerçekleştirilen "Bilinç Dersleri" seminerlerinde bu hafta "İnfak Bilinci" konusu işlendi.
 
Konunun hatibi Hamza Er, sunumuna ibadetler arasında ayırım yapılamayacağını ve bir ibadet yerine getirilirken diğerinden vazgeçilemeyeceğini belirterek başladı. İnfakın özelde mal ile, genelde insanın elinde mevcut olan ne varsa onunla yapılan bir ibadet olduğunu belirten Er, Yüce Allah'ın kullarına verdiği nimetlerini, müslümanların Rableri yolunda feda etmelerinin gerekliliği üzerine ayetler ve hadisler ışığında değinide bulundu.

Er daha sonra, infakın kimlere yapılacağını sekiz ana başlık altında izah etti. Fakirlere, zekat memurlarına, kölelere, kalpleri İslam'a ısındırılacak olanlara, borçlulara, yolda kalmışlara, anne-baba-yakın akrabaya ve Allah yolunda cihad edenlere infak yapılabileceğini Kur'an-ı Kerim'deki infak ayetleriyle kategorilendiren Er, sözlerini İnfak etmenin önündeki en önemli engelin, sahip olunanların mülkün sahibi olan Allah'ın verdiği emanetler olduğu şuurundan uzaklaşmak olduğunu belirtti.
 
İnfakın sadece zenginlerin yaptığı bir ibadet olmadığını bildiren Hamza Ee, Hz. Peygamber'in "Yarım hurma dahi olsa kendinizi ateşten koruyun" hadisiyle infakın derecesinin Allah katında sınıflandırılamayacağını, hiçbir maddi imkanı olmasa bile güzel söz söylemenin, bir tebessüm etmenin sadaka olarak değerlendirildiğini belirtti.
 
Sohbetin son kısmında, çağımızda müslümanların Allah yolunda infak etmekten geri dururken, kafirlerin batıl davaları uğruna servetlerini harcadıklarını söyleyerek konuşmasını tamamladı.
 
HAY-DER'de Pazartesi akşamları saat 21.00 itibariyle gerçekleştirilen "Bilinç Dersleri"nde önümüzdeki hafta "Gözün Günahları" konusu işlenecektir. Hanım ve beylere ayrı yerler ayrılmaktadır.
 
(Haber: Atilla Aksu / İslam ve Hayat)

Etiketler : #Rabbimizin   #bahşettiği   #nimetleri   #O'nun   #yolunda   #feda   #etmeliyiz   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN