PKK'lı çetelerden başörtülü öğrencilere saldırı

Ankara Üniversitesi Hukuk fakültesi mescidinde Kur'an okuyup sohbet eden başörtülü kız öğrenciler PKK'lı gruplar tarafından darp edilerek zorla okuldan çıkarıldı.

03-12-2015


PKK’nın üniversitelerdeki yapılanması olan Yurtseverler ve son seçimlerde HDP ile ittifak yapan Halkevleri’nin üniversite yapılanması olan Öğrenci Kolektifleri mensubu bir grup Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mescidinde Kur’an okuyup sohbet eden başörtülü kız öğrencilere saldırdı.

Olayda saldırıya uğrayan başörtülü öğrencilerden birsi yaşananları anlattı.

Güvenlik sebebiyle ismini vermek istemeyen öğrenci, "Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde okuyan kız öğrenciler olarak, Kuran-ı Kerim'i anlamak ve okumak için topluluk kurduk. Derslerimizi Hukuk Fakültesi'ndeki mescitte yapıyorduk. Bugün mescidin önünde toplanan sol görüşlü (Yurtsever, Kollektif, Marksist) grupları temsil eden kişiler 'bizden başka bir oluşuma burada izin vermeyiz diyerek bize saldırdılar" dedi. Saldırya uğrayan kız öğrenci, "Biz sadece ‘Allah rızası için Kur'an okuyoruz, sohbet ediyoruz’ dedik. Karşı taraf ise bize, ‘İŞİD'te Allah rızası için tecavüz ediyor’ cevabını verdi ve sürekli bize ‘İŞİD'çi, gerici, yobaz, tecavüzcü’ cümleleriyle de hakaret ettiler” dedi.

Saldırıya uğrayan öğrenci yaşanan arbede ve darp olayından sonra okul güvenliği eşliğinde okuldan çıkmak zorunda kaldıklarını vurguladı.

 

 

Etiketler : #PKK'lı   #çetelerden   #başörtülü   #öğrencilere   #saldırı    
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN