Özgür-Der: Enver Aydemir'in yanındayız

Özgür-Der, İslami kimliğinden ötürü askerlik yapmayı kabul etmeyen ve bu tercihinden ötürü sistematik işkenceye maruz kalan Enver Aydemir'in yanında olduğunu bildirdi.

28-12-2009


İslam ve Hayat

Özgür-Der, İslami kimliğinden ötürü askerlik yapmayı kabul etmeyen ve bu tercihinden ötürü sistematik işkenceye maruz kalan Enver Aydemir'in yanında olduğunu bildirdi.

Enver Aydemir'in, İslami kimliğinden ötürü askerlik yapmayı kabul etmeyen, üniforma giymeyi ve silah altına alınmayı reddeden ve bu tercihinden ötürü başka pek çok vicdani retçi gibi zorunlu askerlik dayatmasının, zulmünün mağduru bir insan olduğunun hatırlatıldığı basın açıklamasında, şu ifadeler kullanıldı: "Cezaevinde Enver Aydemir ile görüşen babası ve avukatı üniforma giymeyi reddettiği için Enver Aydemir'in sürekli dövüldüğünü ve sistematik bir işkence uygulamasına maruz bırakıldığını ifade etmekteler. Daha önce de askerlik yapmayı reddettikleri için vicdani retçi pek çok kişinin askeri cezaevlerinde ve kışlalarda yoğun ve sistematik işkence uygulamalarına maruz kaldığı bilinen bir gerçek. Militarizmin imkan bulduğunda sokaktan okula her alanı işkence mekanına dönüştürmeye teşne olduğunu bildiğimizden ne yazık ki, askeri cezaevlerinde nasıl bir hukuksuzluğun sürdüğünü tahmin etmekte hiç zorlanmıyoruz." 

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya tarafından yapılan ve zorunlu askerlik dayatmasının, insan haklarına, hukuka, insan onuru ve haysiyetine karşı açık bir saldırı olduğu vurgulanan açıklamada "Enver Aydemir'in haklı mücadelesini desteklediğimizi duyuruyoruz. Meclisi ve Hükümeti vakit geçirmeksizin bu zalimane uygulamaya son verecek düzenlemeleri yapmaya çağırıyoruz. Militarist zihniyetin ve işleyişin vazgeçilmez bir aracı olan zorla askerlik uygulamasının kaldırılmasını talep ediyor; onun ayrılmaz bir parçası olan hapis ve işkence zulmünü lanetliyoruz" denildi. 

 

Etiketler : #ÖzgürDer:   #Enver   #Aydemir'in   #yanındayız   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN