Nijerya'da kiliseleri Müslümanlar koruyor

Nijerya'da yaklaşık 2 bin Müslüman, Hıristiyanları korumak için kiliselerde bekçilik yapmaya başladı.

16-01-2012


Nijerya'da yaklaşık 2 bin Müslüman, pazar günü ibadet yapan Hıristiyanları korumak için çeşitli kiliselerde gönüllü bekçilik yapmaya başladı. Müslümanlar, ülkede son günlerde artan kilise saldırılarından kendilerinin sorumlu tutulmasına, kilise bekçiliği yaparak cevap verdiklerini söylüyor.

Nijerya'nın Kano eyaletinde faaliyet gösteren Kano Sözleşmesi Grubu'ndan yapılan açıklamada, "Nijerya'da son zamanlarda baş gösteren din çatışmalarına karşı Hıristiyan ve Müslümanların düşman olmadıklarını, birrarada yaşayabildiklerini göstermek için Müslümanlar olarak kiliselerde ibadet eden Hıristiyanlar için bekçilik yapmaya karar verdik." denildi.

Pazar günü bir kilise topluluğuna hitap eden Kano Grubu'nun lideri İshak Bashir, "Müslümanlar ve Hıristiyanlar arasında çıkan şiddet olaylarından iki dinin de aşırıya gidenleri sorumludur. İki din de barışı desteklerken, şiddetten nefret eder. Bizler bugün size umuttan, barıştan, birlik ve beraberlikten bahsetmek için buradayız. Zaman birbirimizi suçlama zamanı değil, zaman affetme, elele vererek ortak düşmanlarımıza karşı mücadele verme zamanıdır." dedi.

150 milyon nüfusu ile Afrika'nın en kalabalık ülkesi Nijerya, son günlerde din çatışmaları ve petrol fiyatları protestoları ile sarsılıyor.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Nijerya'da   #kiliseleri   #Müslümanlar   #koruyor   
YORUMLAR
  • i.metin   16-01-2012 21:56

    Müslüman elinden dilinden emin olunan değilmidir zaten

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN