Molla Ömer için taziye

İktidarı değil izzeti tercih eden, zulmün karşısında işbirliğini değil İslam'ı seçen Taliban'ın lideri Molla Ömer'in vefatı Taliban tarafından doğrulandı.

03-08-2015


Ümmet coğrafyasının işgal, talan ve yağma edildiği, ümmetin kadın çocuk demeden katledildiği bugünlerde despot ve zalim küresel istikbara karşı hem fikri hem de fiili mücadelesine yılmadan devam etmiş olan Taliban'ın lideri Molla Ömer vefat etti.

islamvehayat.com olarak kendisine Allah'tan rahmet, ümmete ise başsağlığı diliyoruz.

ABD, Afganistan işgali öncesinde Usame b. Ladin'in teslimini istemişti. Molla Ömer yönetimindeki Taliban ise bu isteği ne pahasına olursa olsun reddetmiş ve süreç Afganistan'ın işgali ile neticelenmişti.

Bu konuda Molla Ömer ile yapılan röportajdan bir alıntı:

Soru: Neden Usame bin Laden’i sınır dışı etmediniz?

Molla Ömer: Bu, Usame bin Laden’in meselesi değil. İslam’ın meselesi. Mevzubahis olan İslam’ın saygınlığı. Yani Afganistan geleneğidir.

Soru: Birleşik Devletler’in teröre karşı savaş ilan ettiğini biliyor musunuz?

Molla Ömer: Ben iki vaadi nazara itibara alıyorum. Biri Allah’ın vaadi diğeri ise Bush’un vaadi. Allah’ın vaadi arzının geniş olduğudur. Eğer Allah yolunda seyahate çıkarsanız yeryüzünde herhangi bir yerde ikamet edebilir ve himaye edilirsiniz. Bush’un vaadi ise yeryüzünde onun sizi bulamayacağı herhangi bir yer bulunmadığıdır. Bu iki vaatten hangisinin gerçekleşeceğini göreceğiz.

 

Afganistan İslam Emirliği Taliban'ın Molla Ömer'in vefatı hakkında açıklaması:

Hamd Allah’a mahsustur. O’na hamd eder, O’ndan yardım diler ve O’ndan bağışlanma dileriz. Nefislerimizin şerrinden, amellerimizin kötülüğünden O’na sığınırız. Allah-u Teâlâ kime hidayet ederse onu saptıracak, kimi de saptırırsa ona hidayet edecek yoktur. Şehadet ederim ki; Allah-u Teâlâ‘dan başka ibadete layık ilah yoktur. O tektir, O’nun ortağı yoktur. Yine şehadet ederim ki; Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) O’nun kulu ve rasulüdür.

Bundan sonra:

Allah (azze ve celle) şöyle buyurmaktadır:

Hiçbir kimse yok ki, ölümü Allah'ın iznine bağlı olmasın. (Ölüm), belli bir süreye göre yazılmıştır. Her kim, dünya nimetini isterse, kendisine ondan veririz; kim de ahiret sevabını isterse, ona da bundan veririz. Biz şükredenleri mükâfatlandıracağız. Nice peygamberler vardı ki, beraberinde birçok Allah erleri bulunduğu halde savaştılar da, bunlar, Allah yolunda başlarına gelenlerden dolayı gevşeklik ve zaaf göstermediler, boyun eğmediler. Allah sabredenleri sever. Onların sözleri, sadece şöyle demekten ibaretti: Ey Rabbimiz! Günahlarımızı ve işimizdeki taşkınlığımızı bağışla; ayaklarımızı (yolunda) sabit kıl; kâfirler topluluğuna karşı bizi muzaffer kıl!” (Ali İmran 145-147)

Hiç şüphesiz ölüm haktır. Bizler Hayy olan ve ölmeyecek olan bir Allah’a iman etmiş kimseleriz. İnsanlar ve cinler ölümlüdürler. Adem’in çocuklarının efendisi ve yaratılmışların en faziletlisi nebimiz Muhammed bin Abdullah (sallallahu aleyhi ve sellem)’i ölüm gelip onu bulup bu dünyadan ayrılmak zorunda kalmamış mıdır?

Kendisinden kaçısın olmadığı bu hakikate bakıldığı zaman Afganistan İslam Emirliği ve Mücahit Molla Muhammed Ömer’in ailesi olarak; Afganistan İslam Emirliği’nin emiri ve müessisi olan Mücahit Molla Muhammed Ömer’in hastalık nedeniyle hayatını kaybettiğini ve bu dünyayı terk ederek Rabbine doğru yol aldığını herkese ilan ediyoruz. Ondan geldik yine Ona dönücüleriz. Allah ona çokça rahmet etsin ve onu cennet bahçelerine yerleştirsin.

Molla Muhammed Ömer (rahimehullah), islam ümmeti içerisinden seçilmiş bir komutan ve önderdi. En kritik dönemlerde islam bayrağını yüceltebildi ve siyaset-i şeriyye kriterlerine ve prensiplerine uygunluk sağlayan bir islam nizamı inşa edebildi. Allah (azze ve celle) onu sebep kılarak, Afganistan’da yaşayan müslümanları islam nizamı ile nimetlendirdiği gibi, tüm dünyaya Allah’ın şeriatı ile yöneten bir örnek ve model olarak takdim etti.

Bu satırların bu önderi erdemlerini ve kahramanlıklarını anlatmak için yeterli olmayacağını biliyoruz. Bu sebeple asıl mevzunun özüne dönerek diyoruz ki; Molla Muhammed Ömer bu dünyadan artık göçmüş bulunmaktadır. Böyle kritik bir zamanda bizlere görev olarak düşen; peşinden bıraktığı İslam Emirliği emanetini gözetmede o nasıl davrandıysa bizimde aynı şekilde davranmamız, islam şeriatine tutunmamız, fedakar olmamız, Allah’a karşı ihlaslı davranmamız, Ona tevekkül etmemiz, bu yolda ki zorluklara karşı sabırlı olmamız,  hak üzerinde sebatkar ve ısrarlı davranmamız, bu ağır yükü taşıyabilmek, gayesine ve neticesine ulaştırabilmeye Allah bizi muvaffak kılsın diye Allah’a karşı bir korku ve ümit hissetmemizdir.

Molla Muhammed Ömer, yeryüzünün lanetlileri kendisini yakalamak adına baskılarına, teftişlerine ve gözetimlerine rağmen kendi beldesinde yaşama cesaretini gösterirdi. Geçen 14 senelik uzun bir sürece rağmen bir gün olsun Afganistan’ın sınırlarının dışına çıkmamıştır. Ne Pakistan’a nede herhangi bir başka ülkeye… O, Afganistan İslam Emirliği faaliyet ve çalışmalarını kendi vatanından yönetirdi. Onun kendi vatanından dışarıya çıkmadığına dair bir çok şahit ve deliller bulunmaktadır. Gerçekten bu onun ne kadar cesaret ehli ve istikamet sahibi bir kimse olduğunu göstermeye yeterlidir. Bir zaman önce kendisine isabet eden bir hastalık sonucu hayatını kaybetti. Hastalık kendisine isabet ettiğinde ölmeden iki hafta önce hastalık çok fazla şiddetlenmişti.

Molla Muhammed Ömer her ne kadar tek bir cisme sahip bir insan olsa da gerçekte o bir ümmetti, bir hareketti ve bir dava idi. O mukaddes bir amacı taşıyordu. Her kim bu değerli lidere iyilikte bulunmak ve ona karşı vefasını göstermek istiyorsa  peşinden bıraktığı İslam Emirliği emanetine karşı vefalı olsun. Bizler ferdi ve cemaati müslümanlar olarak üzerimize düşen; İslam Emirliği emanetini güçlendirmek, onun bayrağı altında birleşmek, onu daha fazla genişletmek, zafer bulması için bütün çabalarımızı harcamak ve bu ortak diyarın direklerini sağlamlaştırmaktır. Çünkü mücahit müslüman halkımızın izzeti ve başarını bu safların ve kuvvetin birleştirilmesinde saklıdır.

Molla Muhammed Ömer (rahimehullah) bu dünyadan göçüp gitmeden önce büyük bir hareket olan İslam Emirliği’ni tesis etti. Peşinde kesin kriter ve prensipler, seçkin kritik yapabilen akıllar, düzenli hareket eden teşkilatlar bıraktı. Bu sebeple mücahitlerin ve islam ümmetinin gönülleri rahat olsun; İslam Emirliği’nin bütün yetkilileri ve tabanı Allah’ın izniyle bu projeyi, Molla Muhammed Ömer’in emanetleri doğrultusunda amacına ulaştıracaktır. Bütün bunlar Allah’a zor değildir.

Afganistan İslam Emirliği’nin ve Molla Muhammed Ömer’in ailesinin verdiği karar neticesinde bütün bölgede üç gün boyunca Molla Muhammed Ömer’in bağışlanması için yas ve dua merasimleri yapılacaktır. Molla Muhammed Ömer’e mağfiret ve rahmet için ve İslam Emirliği’nin güçlenmesi ve kuvvet bulması için dua edilecek.

Son olarak şunu da zikretmemiz gerekir ki; Molla Muhammed Ömer’in kardeşi Molla Abdulmennan Ahned ve oğlu Mevlevi Muhammed Yakub, Molla Muhammed Ömer’in yönetimde olduğu süre içerisinde her ne olursa olsun kimin hakkına girmişse ondan helallik talep ediyorlar ve onlardan sürekli dua ve mağfiret dilemelerini rica ediyorlar. Bizler başımıza gelen bu musibet noktasında bütün islam ümmetiyle ve özellikle Afganistan halkıyla ortak olduğumuza inanıyoruz. Allah’tan bizlere ve onlara sabır ve selamet diliyoruz.

Es Selamu Aleykum ve Rahmetullahi ve Berakatuhu

Afganistan İslam Emirliği Şura Komitesi ve Molla Muhammed Ömer’in Ailesi

30 Temmuz 2015-07-31

(Kaynak: incanews)

Etiketler : #Molla   #Ömer   #için   #taziye   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN