Mısır'da cunta ilk idamını gerçekleştirdi

Mısır'da Mursi'yi desteklerken şiddet olaylarına karıştığı ileri sürülenlere verdiği idam cezalarından ilki bu sabah infaz edildi.

07-03-2015


Resmi olarak darbe yönetimi tarafından 'terör örgütü' ilan edilen Müslüman Kardeşler'in bir üyesi olmayan Mahmud Hasan Ramazan'a verilen idam cezasının uygulanmasıyla ilk kez bir darbe karşıtı idam edilmiş oldu.
 
UYDURMA BİR DAVAYLA YARGILANIYORDU
 
İçişleri Bakanlığı'nın Facebook hesabından yayınladığı açıklamaya göre, Mahmud Hasan Ramazan 2013'ün Temmuz ayındaki darbeden sonra İskenderiye'de gerçekleşen olaylarda "çocukların bir binadan aşağı atılması" olayıyla bağlantılı olduğu gerekçesiyle yargılanıyordu. 
 
Mısır'da son olarak 28 Şubat'ta Müslüman Kardeşler'in 4 üyesine 30 Haziran 2013'te Müslüman Kardeşler'in Kahire'deki merkezi yakınlarında gerçekleşen olaylardan ötürü idam cezası verilmişti. 
 
Mahkeme ayrıca Müslüman Kardeşler lideri Muhammed Bedi, yardımcısı Hayrat Şatır, teşkilatın lider kadrosundan Muhammed Biltaci, İhvan'ın siyasi kolu Hürriyet ve Adalet Partisi lideri Saad Katatni ve yardımcısı Essam Erian'ın da aralarında bulunduğu 14 İhvan üyesine müebbet hapis cezası verdi.
 
BİNLERCE İHVAN ÜYESİ HAPİSTE
 
3 Temmuz 2013'te Abdulfettah Sisi’nin liderliğinde yapılan darbeyle, ülkenin demokratik yollarla seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi tutuklandı ve hapse atıldı. Mursi hakkında açılan farklı davalarda yargılanıyor.
 
Darbe sonrasında sokağa dökülen göstericilere güvenlik güçlerinin çok sert müdahalesi sonucunda yüzlerce kişi hayatını kaybetti ve binlerce kişi gözaltına alındı.
 
Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın yöneticileri darbenin ardından idam cezasına ve ağır hapis cezalarına mahkûm edildi.
 
(Dünya Bülteni / Haber 7)

Etiketler : #Mısır'da   #cunta   #ilk   #idamını   #gerçekleştirdi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN