Mescid-i Aksa baskını İstanbul'da protesto edildi

İstanbul'da biraraya gelen çeşitli kuruluş üyeleri, siyonist işgal askerlerinin Mescid-i Aksa baskınını protesto etti. Taksim Tünel önünde toplanan göstericiler, "Filistin Halkı yalnız değildir", "İstanbul'dan Aksa'ya bin selam, direnişe devam", "Katil İsrail hesap verecek" sloganları atarak Galatasaray Lisesi önüne kadar yürüdü.

06-11-2014


İstanbul'da biraraya gelen çeşitli kuruluş üyeleri, siyonist işgal askerlerinin Mescid-i Aksa baskınını protesto etti. 

Taksim Tünel önünde toplanan göstericiler, "Filistin Halkı yalnız değildir", "İstanbul'dan Aksa'ya bin selam, direnişe devam", "Katil İsrail hesap verecek" sloganları atarak Galatasaray Lisesi önüne kadar yürüdü.

İHH Başkanı Bülent Yıldırım burada yaptığı konuşmada, İsrail'in Kur'an-ı Kerim'i yere attığını ve Mescid-i Aksa'ya girdiğini, içinde bombalar patlattığını söyledi. Hz. Muhammed'in üç kutsal mescitten biri dediği Mescid-i Aksa'ya saldırıldığını dile getiren Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Suçlu İsrail'dir, suçlu Müslüman derneklerin başkanlarıdır, tahtlarında oturanlardır, saraylarında oturanlardır, paraya para demeyenlerdir, hala İsrail Konsolosunu gönderemeyenlerdir. Suçlu cemaatlerdir, STK'lardır, bir araya gelemeyen İslam devletlerinin liderleridir, camilerde bir araya geliyorsanız Mescid-i Aksa'yı kurtarmak için de bir araya gelin. Herkes İsrail'e küfrediyor ama kimse kendine bakmıyor. Müslüman liderler yataklarınızdan kalkın, koltuklarınızdan kalkın, meydanları doldurun, bakın neler değişiyor, bakın Mescid-i Aksa nasıl kurtuluyor. Kendinize gelin, silkelenin, İslam birliğini oluşturun"

"BİZ SİYONİSTLERE KARŞIYIZ"

Yahudilere değil siyonistlere karşı olduklarını çünkü şu an İsrail'in içinde birçok Yahudinin Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırı için ayağa kalktığını vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:

"İsrail şunu çok iyi bilsin; Mescid-i Aksa'ya girmeye devam ederseniz, bu milletin hepsi oraya savaşmaya gider. Bir zamanlar Arap-İsrail savaşında, İsrail kazanınca bu halkın bir kısmı İsrail yanında yer alarak alkış tuttu, şimdi anketlerde yüzde 86 oranında İsrail'e nefret çıkıyor Türkiye'den." 

Yıldırım, İsrail'le turizmi, oradan gelen diplomatları, ticari menfaati engellemek gerektiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Birileri bana diyebilir ki; İsrail'le ilişkiler önemli, insani yardım götürüyoruz, insani yardım götürüyoruz da ne oluyor her an bomba patlıyor. Mescid-i Aksa yıkılıyor böyle İsrail'e yardım olmaz. İnsani yardım demek Mavi Marmara vurulurken o vurulmadan önce gece saat 00.30'da İskenderun'da bulunan deniz kuvvetlerine İsrail'in yaptığı saldırı sonucu öldürülen askerlerin intikamını almak demektir. Mescid-i Aksa için canımızı ve malımızı vermeye hazırız. Büyük eylemler ve mitingler yapacağız. İsrail şunu bilsin geçen sefer konsolosluğun önünde halk konsolosluğu darmadağın edecekken 'aman ha' dedik ama şimdi hiç kimse bu halkı engelleyemez. Mescid-i Aksa'yı yıkarsanız sizinkiler de başınıza geçer" dedi.

Grup, basın açıklamalarının ardından eylemini sona erdirdi.

BAŞKONSOLOSLUK ÖNÜNDE DE EYLEM VARDI

Bu arada Levent'te İsrail Başkonsolosluğu'nun bulunduğu plazanın önünde toplanan yaklaşık 200 kişilik grup, İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa'daki sert müdahalesini protesto etti. Alanda İsrail bayrakları da yakan göstericiler daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

Saadet Partisi ve Anadolu Gençlik Derneği üyelerinden oluşan yaklaşık 200 kişilik grup, saat 23.00 sıralarında İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa'daki sert müdahalesini protesto etmek için İsrail Başkonsolosluğu'nun bulunduğu plazanın önünde toplandı.

Herhangi bir olay çıkma ihtimaline karşı da bölgede çevik kuvvet ekipleri ve TOMA aracı hazır olarak bekletildi.

Ellerinde Filistin bayrakları bulunan kalabalık sık sık tekbir getirerek, "Filistin yalnız değildir", "Kahrolsun İsrail", "Vur vur inlesin İsrail dinlesin", "Oluk oluk kan aksa kurtulacak El Aksa", "Dişe diş kana kan intikam intikam", "Hamas'a selam direnişe devam" şeklinde sloganlar attı. 

Alanda İsrail bayrakları da yakan eylemciler bir süre daha plaza önünde bekledikten sonra olaysız şekilde dağıldı.

SAKARYA

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Sakarya Şube Başkanı Ruhi Ademoğlu, "Kuran'ı Kerim'in ayaklar altına alınması zannetmeyin ki bilinçsizce yapılıyor. İsrail, tüm bunları bilinçli olarak yapıyor" dedi.

Adapazarı Kültür Merkezi (AKM) önünde toplanan grup adına açıklama yapan Ademoğlu, Mescid-iAksa'ya yapılan saldırıların tek sorumlusunun İsrail olmadığını, İsrail'e göz yuman ülkelerin de bu suça ortak olduğunu söyledi.

İsrail'in Türkiye'ye konsolos göndermesinin doğru olmadığını savunan Ademoğlu, şöyle konuştu:

"Bizim kutsalımıza el uzatıyorlar. Kuran'ı Kerimimiz yerlere fırlatıyorlar ve ellerini, kollarını sallayarak bu ülkeye girip çıkıyorlar. Türkiye'nin devreye girip siyonizmin dünyaya bela olduğunu Birleşmiş Milletler'e anlatması gerekir. İslam dünyası, neden bir araya gelmiyorsunuz? Kuran'ı Kerimin ayaklar altına alınması zannetmeyin ki bilinçsizce yapılıyor. İsrail, tüm bunları bilinçli olarak yapıyor. Vallahi, Kuran'ı Kerim'e yapılan bu hakaret ne İncil'e ne de Tevrat'a yapılabilir. Buna izin vermezler."

"Mescid-i Aksa saldırı altındayken sessiz kalmamız imkansız" diyen Ademoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Filistin meselesinde öfke sadece İsrail'e değildir. Öfke, Arap ve İslam yurdunu denetimleri altına alıp, onu pazarlayıp, kaynaklarını peşkeş çekerek iktidar satın alıp, bu acının üzerinde tepinenleredir. Saltanat ve şatafat arasında insanlığını ve tüm değerlerini kaybeden görgüsüz ve acımasızlardır. İsrail kadar onlar da suçludur. Onlar da bu zulmün sorumlusudur."

DENİZLİ

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Denizli Temsilcisi Mehmet Ali Öner, İsrail askerlerinin Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'ya yaptıkları baskını şiddetle kınadıklarını belirtti.

Aynı zamanda Medeniyet ve İnsani Yardım Derneği (MEDENİYAD) Başkanı da olan Öner, yaptığı açıklamada, İsrail askerlerinin postallarıyla Mescid-i Aksa'ya girdiğini, bir haftadır Mescid-i Aksa üzerinde kirli oyunlar düzenleyen İsrail'in, Müslümanlar için kutsal mekanda bir başka skandala imza attığını ifade etti.

Mescid-i Aksa'nın mihrabını postallarıyla çiğneyen İsrail askerlerinin Kuran'ı Kerimleri yerlere atarak burayı tahrip ettiğini söyleyen Öner, "İslam dünyasını harekete geçmeye ve uluslararası bir baskı oluşturmaya çağırıyoruz. Avazınız çıktığı kadar susmaya devam mı edeceksiniz? İlk kıblemize yapılan bu saldırıları şiddetle kınıyoruz. Aliya'nın dediği gibi Müslüman halkların gerçek bağımsızlığı için mücadele her yerde ve yeniden başlamalıdır" dedi.

BOLU

Bolu İnsan Hak ve Hizmetleri  Derneği üyelerince İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yaptığı saldırı protesto edildi.

Belediye Meydanı'nda ellerinde Türk bayrakları ve dövizlerle toplanan yaklaşık 150 kişilik gurup,  İsrail aleyhinde slogan attı. 

Bolu İnsan Hak ve Hizmetleri Derneği Başkanı Fethi Sarımsakçı, grup adına yaptığı açıklamada, Mescid-i Aksa içerisinde bulunan Kıble Camisine sığınan Müslümanların kovalandığını belirterek, "İsrail askerleri Kıble Camisi'nin içerisinde postallarıyla gezerek göstericileri tartakladı. Bu esnada cami içerisindeki Kuran'ı Kerimlerin etrafa saçıldığı görüldü. Olayın ardından terör devleti yönetimi Aksa'ya giriş çıkışları kapattı" dedi.

"Terör devleti yönetiminin Mescid'i Aksa'nın bölünmesi için parlamentoda çalışmalar yaptığı, bu tür uygulamalarla Müslümanların nabzını ölçtüğü dile getiriliyor" diyen Sarımsakçı, "Bizler Müslüman olarak nabzımızın attığını bugün göstermeliyiz. Biliyoruz ki Bolu ölü değil, asla da siyonistlere sessiz kalmayacak. Siyonistlerin saldırıları ancak bizim mücadele azmimizi arttıracaktır. Mescid'i Aksa'ya yönelik saldırıyı kınıyoruz" diye konuştu.

Konuşmanın ardından gruptakiler, sloganlar atarak Hükümet Meydanı'na kadar yürüdükten sonra dağıldı.

(İslam ve Hayat / Dünya Bülteni)

Etiketler : #Mescidi   #Aksa   #baskını   #İstanbul'da   #protesto   #edildi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN