Meşal'den ateşkes yorumu: Kurban, katile garanti sunmaz!

Hamas'ın Siyasi Büro Şefi Halid Meşal, siyonist işgal yönetiminin, ateşkes için Gazze'den ateş açılmamasını şart koşmasıyla ilgiyle olarak, ''Kurban, katile garanti sunmaz. Gazze halkı cani olmadığı için garanti sunmak gibi bir yükümlülüğü yoktur" dedi.

20-11-2012


Hamas'ın Siyasi Büro Şefi Halid Meşal, siyonist işgal yönetiminin, ateşkes için Gazze'den ateş açılmamasını şart koşmasıyla ilgiyle olarak, ''Kurban, katile garanti sunmaz. Gazze halkı cani olmadığı için garanti sunmak gibi bir yükümlülüğü yoktur" dedi.

Sina'nın Gazzeliler için yeni vatan haline getirileceği yönündeki spekülasyonlara da cevap veren Meşal, "Mısır halkına şunu söylüyorum: Müsterih olun, 'Gazze 1967 yılından beri savaşa karşı koyuyor ve buna rağmen halk Gazze'den çıkmadı'' diye konuştu.

"Mısır'dan Arabuluculuk Talep Ettiler"

Mısır'ın başkenti Kahire'de basın toplantısı düzenleyen Meşal, İsrail, ABD ve bazı Avrupa ülkelerinin, Gazze'de ateşkes sağlanması için Mısır'dan arabuluculkuk talebinde bulunduğunu belirtti.

İsrail yönetiminin, ateşkes için Gazze'den ateş açılmamasını şart koşmasına değinen Meşal, ''Kurban, katile garanti sunmaz. Gazze halkı cani olmadığı için garanti sunmak gibi bir yükümlülüğü yoktur. Ancak İsrail'in kendisi cani olduğu için ülkemizi terk etmesi gerek'' şeklinde konuştu.

Hamas'ın Ateşkes İçin Ortaya Koyduğu Şartlar

Hamas hareketinin ateşkesi kabul etmek için eski veya yeni bir takım şartlar ortaya koyduğunu dile getiren Meşal, bu şartları, saldırıların durması, ambargonun kaldırılması ve suikast siyasetinin durması olduğunu belirtti.

Gazze'de yaşananlardan Hamas'ı sorumlu tutan Batı ülkelerini de eleştiren Meşal, bu ülkelerin ''caniyi bırakarak kurbana saldırdıkları için ahlaki çöküş içinde olduğunu'' savundu.

"Gazze Halkıyla Dünyaya Sürpriz Yapacağım"

Gazze'yi ziyaret edeceğini de açıklayan Meşal, ''Gazze'yi ziyaret edeceğim, Gazze ve halkı ile dünyaya sürpriz yapacağım'' ifadesini kullandı.

"Filistin Dışında Alternatif Yoktur"

Sina'nın Gazzeliler için yeni vatan haline getirileceği yönündeki spekülasyonlara da değinen Meşal, ''Biz Sina Yarımadası ve Mısır ile gurur duyuyoruz ancak Gazzeliler için vatan olarak Filistin'in dışında alternatif yoktur. Sina da onlar için alternatif olamaz'' dedi.

"Mısır Halkına Şunu Söylüyorum: Müsterih Olun"

Meşal, bazı Gazzelilerin Sina'ya yerleştirilmesi söylentilerine değinerek, ''Bize böyle bir şey sunulmadığı gibi bu senaryoyu kabul etmemiz de mümkün değildir. Mısır halkına şunu söylüyorum: Müsterih olun, Gazze 1967 yılından beri savaşa karşı koyuyor ve buna rağmen halk Gazze'den çıkmadı'' diye konuştu.

Halid Meşal, ''Gazze toprağı sizin toprağınızdandır, sizin toprağınız da bizim toprağımızdandır. Mısır Ordusu, uzun yıllardan beri Gazze halkını savunmaktadır'' dedi.

Gazze ziyaretinin tarihi konusunda bir açıklama yapmayan Meşal, saldırıların durdurulması için Mısır-Türkiye-Katar üçlüsünün çalışması olduğunu söyledi.

(Kaynak: TRT Haber) 

Etiketler : #Meşal'den   #ateşkes   #yorumu:   #Kurban   #   #katile   #garanti   #sunmaz!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN