Meral Akşener'in "Rabbi yessir" anlatısı üzerine

Meral Akşener, Ahmet Davutoğlu'nun kanalında açıklamalarda bulunmuş. 75 yaşında dindar bir ablası olduğunu ve bu ablasının İstanbul seçimlerinde CHP'ye oy verdiğini, bunun gerekçesini de "Ekrem İmamoğlu'nun yüzünde Rabbi yessir gördüm" şeklinde izah ettiğini söylüyor ve buradan CHP'ye "din istismarının kazançlı bir yatırım olduğu" mesajı vermeye çalışıyor.

27-10-2021


Meral Akşener,  Ahmet Davutoğlu'nun kanalında açıklamalarda bulunmuş.
 
75 yaşında dindar bir ablası olduğunu ve bu ablasının İstanbul seçimlerinde CHP'ye oy verdiğini, bunun gerekçesini de "Ekrem İmamoğlu'nun yüzünde Rabbi yessir gördüm" şeklinde izah ettiğini söylüyor ve buradan CHP'ye "din istismarının kazançlı bir yatırım olduğu" mesajı vermeye çalışıyor.
 
Biliyorsunuz, "Rabbi yessir" ifadesi Rabbimizin Kur'an'da Musa (a.s.)'ın dilinden bize öğrettiği bir duanın parçası. "Rabbim kolaylaştır" anlamına geliyor. 
 
Dolayısıyla "Yüzünde Rabbi yessir gördüm" ifadesi, Şerif Mardin'in "folk İslam" diye tabir ettiği saçma-sapan halk uydurması bir garabetten ibaret. Ancak kasıt, E.İmamoğlu'nun yüzünde İslam'a aidiyeti yansıtan bir iz, işaret gördüğü yönünde.
 
Tabi gariban teyze, Tv'de söz konusu şahsın seçim yatırımı için medya ordusuyla gidip Yasin'den birkaç ayet okuduğu Eyüp camii şovunu görmüştür. Meyhanelerde, gazinolarda envai çeşit içki ve mankenlerle verdiği pozları görse böyle düşünmezdi.
 
Peki, İslam'a sadakat yüze yansır mı? Tabii ki. Nitekim Rabbimiz şöyle buyuruyor:
 
"Muhammed, Allah'ın elçisidir. Onunla birlikte olanlar, kâfirlere karşı şiddetli, kendi aralarında ise merhametlidirler. Onların rüku ve secde ederek Allah'tan lütuf ve rıza istediklerini görürsün. Belirtileri, secde izinden yüzlerindedir..." (Fetih, 29)
 
İmdi, yeni "Morrison Süleyman"lığa oynayan Meral Akşener'e mesajımız şudur ki, Kur'an'ın kazandırdığı ferasetle bakmaya çalışan biz mü'minler, bâtıl düzenin politikacıları olan sizlerin yüzünde ancak tuğyanın, fısk-fücurun, din istismarcılığının (hakkı bâtıla payanda kılma şeytanizminin), oy ve dolayısıyla halk avcılığının çirkin izlerini görmekteyiz.
 
(Şükrü Hüseyinoğlu / İslam ve Hayat)

Etiketler : #Meral   #Akşener'in   #Rabbi   #yessir   #anlatısı   #üzerine   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN