Meclis'e girmek için başını açan Nesrin Ünal günah çıkardı!

28 Şubat döneminde başörtüsünü çıkararak meclise giren MHP Antalya eski Milletvekili Nesrin Ünal'dan çarpıcı açıklama geldi. Ünal, "Günümüzde şartlar olgunlaştı. Şimdi meclise girsem başörtülü girerim" dedi.

09-09-2013


Habertürk Televizyonunda Başkent Gündemi programına konuk olan MHP'nin başörtülü eski vekili sorulara birbirinden önemli cevaplar verdi. 28 Şubat döneminde başörtüsünü çıkararak meclise giren Ünal'ın açıklamaları yeni yasama yılında da gündeme gelecek olan başörtülü vekil tartışmasına dayanak olacak...
 
ŞİMDİ OLSA BAŞÖRTÜLÜ GİRERİM
Ünal, "Günümüzde artık şartların olgunlaştığını düşünüyorum. Şimdi meclise girsem başörtülü girerim. Şartlar hem toplum açısından hem yönetim açısından olgunlaştı" diye konuştu.
 
O DÖNEMLER ARKAMDA KİMSE YOKTU
Meclistekilerin başörtüsü konusunda samimi olması gerektiğini söyleyen Ünal, "Başörtü sorununun hukuki olarak çözümünü netleştirirlerse MHP onların yanında dimdik duracaktır. Ben başörtünün hiçbirşeye örtü olmadan, alet edilmeden çözülmesini isteyen en başta gelen kişiyim. Çünkü o dönemler arkamda kimse yoktu. Hayatım mücadelelerle geçti. Başörtülü olmamdan dolayı çok şey kaybettim. Makam, mevki olarak. Üniversitede kalabilecekken kalamadım. Şikayetçi değilim başörtülü olmayı ben seçtim" ifadelerini kullandı.
 
MERAK KONUSU OLMUŞTU
Nesrin Ünal, 18 Nisan 1999 seçimlerinde MHP'den Antalya milletvekili seçilerek Meclis'e girdi. Nasıl bir tavır izleyeceği, başörtüsünü açıp açmayacağı merak konusu oldu. Dışarıda kapalı olan Ünal, Meclis'e geldiğinde başını açtı. 3 yıl sonra yapılan seçimlerde milletvekilliği sona eren Nesrin Ünal, memleketi Antalya'ya yerleşti ve mesleği olan doktorluğa geri döndü.
 
(Kaynak: Haber 7)

Etiketler : #Meclis'e   #girmek   #için   #başını   #açan   #Nesrin   #Ünal   #günah   #çıkardı!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN