Mazlum-Der, Gazze'de savaş suçu delillerini topluyor

Mazlum-Der Gazze'de savaş suçu delili topluyor. Mazlum-Der İstanbul Şubesinden Ayhan Küçük başkanlığındaki heyet, siyonist işgalcinin saldırılarda okul, hastane, camileri vurduğunu belirterek, delilleri bulmak için çok yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyledi.

22-01-2009


Siyonist işgalcinin 22 günlük yoğun bombardımanından sonra yenilerek çekildiği Gazze'de, dünyanın birçok ülkesinden gelen kuruluşlar yardımlarla, hayatın normale dönmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kuruluşlardan biri olan Mazlum-Der Gazze'de savaş suçu delili topluyor. Mazlum-Der İstanbul Şubesinden Ayhan Küçük başkanlığındaki heyet, siyonist işgalcinin saldırılarda okul, hastane, camileri vurduğunu belirterek, delilleri bulmak için çok yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyledi.

Telefonla Dünya Bülteni editörlerinden Bilal Öylek'in sorularını cevaplayan Ayhan Küçük, İsrail saldırısında vurulan yerler için Filistin bakanlıklarından gerekli belgeleri istediklerini kaydetti, delil toplamak için Türkiye dışında başka ülkelerden gelen bir kuruluş olmadığını söyledi.

Gazze'deki yerel İnsan Hakları Örgütleri'nin de gerekli çalışmaları yaptığını anlatan Ayhan Küçük, yalanlamasına rağmen İsrail'in saldırılarında fosfor bombası kullanıldığının çok açık delilleri bulunduğunu ilan etti.

Ayhan Küçük şunları anlattı: "Burada birçok Filistinli hayatını kaybetti, hayatta kalanlar ise döndüklerinde evlerinin yıkıntısını bile yerinde bulamadı. Evleri bombalayan İsrail askerleri, Gazze'den çekilmeden önce yıkıntı evlerin üzerinden dev buldozerlerle, tanklarla geçerek dümdüz etmiş. Cesetler de bu enkazın içinde. Ateşkesin ardından yaşadıkları yerlere dönmeye çalışanlar, evlerini bıraktıkları yerlerde bulamıyor. İsrail mahallelerin yerini bile haritada değiştirdi. Hayvan çiftlikleri bile tanklarla dümdüz edilmiş."

Hastanelerin yetersizliğinden yakınan Küçük, çok ağır yaralıların hastanelere kabul edildiğini onun dışındakilerin de zorunlu olarak ayakta tedavi edilerek evlerine gönderildiğine dikkat çekti. Rahat olmasa da gıda ve ilaç yardımlarının aralıklarla Gazze'ye girebildiğini anlatan Ayhan Küçük, İHH, Deniz Feneri, Kimse Yok mu gibi kuruluşların içeri götürebildikleri yardımları dağıttığını da açıkladı.

 

 

 

(Kaynak: Dünya Bülteni)

 

Etiketler : #MazlumDer   #   #Gazze'de   #savaş   #suçu   #delillerini   #topluyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN