Kemalist kesimler, İslami çözüm çabalarını hedef aldı

Hizb-ut Tahrir'in son yıllarda Türkiye’nin en temel sorunu hâline gelen toplumsal çöküşe yönelik farkındalık oluşturmak ve köklü çözümlerini sunmak için “Tehlikenin Farkında Mısınız?” sloganıyla başlattığı kampanya, İslam düşmanları tarafından hedef alındı.

20-01-2023


Hizb-ut Tahrir'in son yıllarda Türkiye’nin en temel sorunu hâline gelen toplumsal çöküşe yönelik farkındalık oluşturmak ve köklü çözümlerini sunmak için “Tehlikenin Farkında Mısınız?” sloganıyla başlattığı kampanya, İslam düşmanları tarafından hedef alınıyor.
 
“Toplumsal Çöküş - Sorunlar ve Çözüm” isimli kampanya, 21 Aralık tarihinde Köklü Değişim Medya İstanbul ofisinde gerçekleştirilen basın toplantısı ile resmi olarak kamuoyuna duyurulmuştu.
 
Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar, basın toplantısının açılış konuşmasında, “Hizb-ut Tahrir Türkiye olarak toplumsal sorunlara karşı duyarlı ve sorumlu olduklarını” ve bu sebeple de “‘Toplumsal Çöküş - Sorunlar ve Çözüm’ başlıklı bir rapor hazırladıklarını” ifade etmişti.
 
“Toplumsal sorunlar karşısında çözüm önerilerinin de olduğunu” ifade eden Kar, kampanya çalışmaları hakkında da bilgi vermişti. Basın toplantısında Kar, “Hedefimiz 1 milyon insana dokunmak ve bu çalışmaları onlara ulaştırmak. Sosyal medya ile konuyu milyonlarca insanın gündemine taşımak istiyoruz. Bunun için 25 Aralık Pazar günü ilki Ankara’da olmak üzere Türkiye’nin birçok şehrinde konferans ve paneller yapacağız. Sivil Toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve medya kuruluşlarının katılımıyla toplantılar düzenleyeceğiz” ifadeleriyle kampanya sürecini özetlemişti.
 
Bu kapsamda yapılan ziyaretler ve konferanslar toplum tarafından takdir edilip, yoğun bir ilgiyle karşılanırken, İslam düşmanlarının ise saldırılarına hedef oluyor.
 
Konferanslar serisinin ilkinin Ankara’da yapılmasının ardından İslam düşmanı medya kuruluşları ve kişiler tarafından konferans görüntüleri tehdit ve yalan içerikli mesajlarla paylaşılarak kampanya hedef alındı. Dünya çapında fikri ve siyasi çalışmalar yürüten, Anayasa Mahkemesi’nin 9 ayrı hak ihlali kararı ve terör örgütü olmadığına dair hükmüne rağmen Hizb-ut Tahrir’i önceki yargılamalarda özellikle FETÖ’cü yargı mensupları tarafından verilen kararlarla saldıran Kemalist güruh, dezenformatif haberleri servis etmeye başladı.
 
Yalan mesajlarla süslenerek servis edilen haberleri daha sonra aktör ve TİP’li (Türkiye İŞÇİ Partisi) milletvekili Barış Atay ile ırkçılık üzerinden İslam düşmanlığı yapan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, yazdıkları tehdit içerikli mesajlarla paylaştılar.
 
Hizb-ut Tahrir’in kurucusu mütefekkir Takiyuddin en-Nebhani’nin “Suç ender görülüyorsa insan, sık görülüyorsa nizam bozuktur” sözünden hareketle bugün Türkiye’de yaşanan toplumsal ve ahlaki çöküntüye karşı başlatılmış olan kampanyaya karşı fikir üretme acziyeti içinde sloganik mesajlar paylaşanların acıklı ahvali sosyal medyada tepkiyle karşılanırken, kampanyaya destek ise giderek artıyor.
 
Kampanya ile ilgili yayımlanan raporda, aile kurumunun uygulanan batıl nizam ve yasalar sayesinde dünya genelindeki parçalanmışlık hâlinin Türkiye’de de her geçen gün artarak devam ettiğine, zina serbestiyetine, LGBT ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularında planlı-programlı hazırlanan yasalara resmi istatistik ve verilerle dikkat çekiliyor.
 
2021 yılında Türkiye’de işlenen suçların günlük 10 binin üzerinde olduğu, İslâm’ın tatbik edildiği Osmanlı Hilâfeti döneminde ise ‘yıllık ortalama 66’ olduğuna” dikkat çekilerek uygulanan nizam ve yasaların suç toplumunu oluşturduğunun altı çiziliyor.
 
Kampanyada ayrıca alkol ve uyuşturucu kullanımının yaygınlaştığı, gençlerin laik eğitim müfredatıyla İslam’dan uzaklaştırılarak kapitalist demokrasinin merhametsiz, pragmatizm ve hedonizm gibi bozuk fikirlerle zihnilerinin doldurulduğuna ve sistematik olarak ifsat edildiği ifade ediliyor.
 
Toplumun her gün emniyetin olmadığı sokakta, okulda, işte hatta evlerde yaşadığı can yakıcı sorunların dile getirildiği ve İslami çözümünün de sunulduğu kampanya programındaki aktiviteler halk tarafından teveccüh görürken, sarıldıkları Batı’dan ithal nizamın günahlarının deşifre edilmesi ise İslam düşmanlarını rahatsız etmeye devam ediyor.
 
Bu düşmanlık hakkında açıklamalarda bulunan Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar, “Geleceğimizi sizin bağnazlığınıza terk edeceğimizi mi zannettiniz! Herkes dertli! Gençliği kaybediyoruz, aileler parçalanıyor ama kimse derdine çare bulamıyor. Toplumsal çöküşü durduracak olan İslam'dır!” ifadeleriyle tepki gösterdi.
 
(Kaynak: Köklü Değişim)

Etiketler : #Kemalist   #kesimler   #   #İslami   #çözüm   #çabalarını   #hedef   #aldı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN