Kalem-Der'den Kur'an ayı Ramazan'da ''Kur'an'ı anlayarak okuma'' yarışması

Kalem-Der, Kur'an'ı anlamak hayata ve hayatlar hakim kılmak gayesiyle bu Ramazan ayında Kur'an'a daha çok vakit ayıralım, Kur'an'la dostluğumuzu sağlamlaştıralım, ''Evde Kal'' sloganını ''Kur'an'la Ol, Huzur Bul'' sloganına dönüştürelim çağrısı yaptı.

21-04-2020


Kamuoyuna Duyuru!

Kur’an’ı Anlayarak Okuma Yarışması

Kalemder Topluluğu olarak, bu Ramazan ayında Kur’an’a daha çok zaman ayıralım, Kur’an’la dostluğumuzu sağlamlaştıralım, “Evde Kal” sloganını “Kur’an’la Ol, Huzur Bul” sloganına dönüştürelim diye bizi duyan herkese çağrı yapıyoruz.

Her türlü problemimizin çözümünün Kur’an’da olduğunu, şu karamsar, kaygılı belirsiz ortamı, Allah’ın kitabını zihnimize ve gönlümüze yeniden yerleştirerek ihtiyacımız olan Allah’ın yardımını, morali, olumlu havayı yakalayabiliriz. Ancak bu sayede sabır ve takvâyı, hikmet ve ibreti, kendimize gelip Rabbimize yönelmeyi yeniden gerçekleştirebiliriz. Esas yarış, Kur’an’ın emir ve tavsiyelerine uyarak onu hayata taşıma yarışıdır. Bunun zeminini oluşturmak için Kur’an’ı anlayarak okuyanlar arasında bir yarış düzenlemeye karar verdik. Bir ay boyunca Kur’an’ı mealiyle düşüne düşüne, günümüz hayatıyla ve kendimizle bağlantı kurarak okumalıyız. Bu okumayı gerçekleştirenler arasında e-mail (elektronik posta) aracılığıyla uzaktan sınav yapacağız. Dereceye giren ilk beş Kur’an talebesine ödüller vereceğiz. Gönül istiyor ki, dereceye girenlere daha büyük ödüller verelim. Fakat Kur’an’ı ödül için değil; Allah rızası için okumalıyız ve esas ödülü, âhirette beklemeliyiz. Kur’an’ı anlayarak okur, bireysel, ailevi, sosyal ve siyasal hayatımıza hâkim kılmaya çalışırsak ve müşriklere karşı Kur’an’la büyük cihadı gerçekleştirirsek büyük ödülü hak etmiş olacağız.

Yarışma Hakkında Bilgi: Yarışmaya; kadın-erkek, genç-ihtiyar, talebe-çalışan, işçi-patron, İstanbul’da oturan veya Anadolu’da ikamet eden ya da yurtdışında bulunan bütün her kesimden herkes katılabilir. Katılanlardan herhangi bir ücret talep edilmeyecektir. Kalemder’in yakın çevresi, yarışa katılabilecek, ancak dereceye giremeyecektir. Soruları Ahmed Kalkan başkanlığında bir heyet hazırlayacak ve sınavları da aynı heyet yapacaktır.

Yapılması gerekenler:  www.kalemder.org.tr sitesindeki kayıt formunu doldurmak. En son kayıt tarihi: 30 Nisan akşamı. Kadir Gecesine kadar Kur’an-ı Kerim’i mealiyle birlikte tertîl üzere, yani yavaş yavaş, anlaya anlaya okumak. Kadir Gecesi’nde belirtilecek saatler arasında www.kalemder.org.tr internet sitesi üzerinde sınav yapılacaktır. Tüm Kur’an dostlarına başarı dileklerimizle…

Ödüller:

1.’ye: Cumhuriyet altını,

2.’ye: Yarım altın,

3.’ye: Çeyrek altın,

4.’ye: Ahmed Kalkan’ın 10 ciltlik Ansiklopedik Kur’an Kavramları adlı eseri,

5’ye: Ahmed Kalkan’ın 5 ciltlik İlk Sûreler ve İslâmî Hareket adlı Tefsiri ve 2 ciltlik Müslümanın İnanç Esasları adlı kitapları.

Kalem-Der

Etiketler : #KalemDer'den   #Kur'an   #ayı   #Ramazan'da   #''Kur'an'ı   #anlayarak   #okuma''   #yarışması   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN