İşgalci Rusya, Halep’te 4 sivili daha katletti

İşgalci Rusya’ya ait savaş uçaklarının bugün Halep’in batısındaki el-Sahhara beldesine düzenlediği bombardıman sonucunda 4 sivil katledildi. Esed rejimi ve Rusya'nın, dün, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki yerleşimlere düzenlediği saldırılarda da toplam 8 sivil katledilmişti.

16-02-2020


Suriye Sivil Savunma Örgütü’nün (Beyaz Baretliler) verdiği bilgiye göre, Rusya’ya ait savaş uçaklarının bugün, Halep’in batısındaki el-Sahhara beldesine düzenlediği bombardıman sonucunda 4 sivil yaşamını yitirdi. 
 
İlk yardım için bölgeye intikal eden sivil savunma ekipleri de saldırıya uğradığı bildirildi. 
 
Esed rejimi ve Rusya'nın, dün, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki yerleşimlere düzenlediği saldırılarda da toplam 8 sivil hayatını kaybetmişti. 
 
Muhaliflere ait uçak gözlemevine göre, Suriye’de batı Halep kırsalına şiddetli hava saldırıları düzenleyen Rus savaş uçakları, Maraat Atarib, Etarib, Kefer Naha, Ebzimo, 
Urim el Kubra, Kuptan el-Cebel ve İdlib’in Eriha ilçesindeki yerleşimleri hedef aldı. 
 
Esed rejimin topçu saldırılarında ise Etarib ve Kuptan el-Cebel vuruldu.
 
Rusya'nın Maraat Atarib köyündeki hava saldırısında 5 sivil hayatını kaybederken, rejim güçlerin topçu saldırılarında ise Etarib ilçesinde 2, Kuptan el-Cebel bölgesinde 1 sivil can verdi.
 
Esed rejimi ve Rusya’ya bağlı kuvvetler, Aralık ayının sonundan beri İdlib ve Halep kırsallarına yönelik yoğun hava ve kara saldırılarını sürdürüyor. Saldırılarda, çok sayıda sivil yaşamını yitirirken, yüzbinlerce sivil göç etmek zorunda kaldı. Bölgede büyük bir yıkım meydana geldi. 

Etiketler : #İşgalci   #Rusya   #   #Halep’te   #4   #sivili   #daha   #katletti   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN