İşgalci ABD İHA'ları bir yılda 4 bin 700 Müslümanı katletti

ABD'li Senatör Lindsey Graham, insansız hava araçlarıyla (drone) Pakistan, Yemen ve Afganistan'da geçen yıl 4 bin 700 kişinin katledidliğini açıkladı. Cumhuriyetçi Parti Senatörü Graham, 'Biz 4 bin 700 kişiyi öldürdük. Bazıları masumdu. Bundan nefret ediyorum. Ama bazıları da El Kaide'nin liderleriydi' dedi.

22-02-2013


ABD'li Senatör Lindsey Graham, insansız hava araçlarıyla (drone) Pakistan, Yemen ve Afganistan'da geçen yıl 4 bin 700 kişinin öldürüldüğünü açıkladı. Graham 'Bazıları masumdu. Bundan nefret ediyorum' dedi.

Amerikalı Senatör Lindsey Graham, insan hakları savunucularının boy hedefindeki insansız hava aracı drone'ların Pakistan, Yemen ve Afganistan'da geçen yıl 4 bin 700 kişiyi öldürdüğünü açıkladı. Drone'lar ile ilgili olarak South Carolina'da bir açıklama yapan Cumhuriyetçi Parti Senatörü Graham, 'Biz 4 bin 700 kişiyi öldürdük. Bazıları masumdu. Bundan nefret ediyorum. Ama bazıları da El Kaide'nin liderleriydi' dedi.

Rakamları Londra'daki Araştırmacı Gazetecilik isimli merkezden aldığını vurgulayan Senatör, Amerikalı birimlerin ölü sayısını bin 963 ila 3 bin 293 arasında verdiğini ve bunlardan 305 kadarının ise sivil olduğunu kaydetti. ABD'de droneların ülke iç güvenliğinde de kullanılması gündemde. Ancak bir toplum kuruluşu, buna karşı çıkıyor.

(Kaynak: Yeni Şafak)

Etiketler : #İşgalci   #ABD   #İHA'ları   #bir   #yılda   #4   #bin   #700   #Müslümanı   #katletti   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN