İşgal güçleri Kudüs’ün doğusunda okuldan dönen Filistinli genç kızı katletti

Kudüs'ün doğusundaki Z’ayyem askeri kontrol noktasında görevli işgal askerlerinin dün sabah (30 Ocak Çarşamba) bıçaklama eylemi girişiminde bulunduğu iddiasıyla ateş açtığı Filistinli 16 yaşındaki Semah Züheyr Mübarek adlı genç kız şehit oldu. Filistin Kızılayı, ilk yardım ekiplerinin yaralı genç kıza müdahalesinin ve genç kızın hastaneye kaldırılmasının işgal güçlerince engellendiğini bildirdi.

31-01-2019


Kudüs'ün doğusundaki Z’ayyem askeri kontrol noktasında görevli işgal askerlerinin bu sabah (30 Ocak Çarşamba) bıçaklama eylemi girişiminde bulunduğu iddiasıyla ateş açtığı Filistinli genç kız şehit oldu.
 
Filistin Kızılayı, ilk yardım ekiplerinin yaralı genç kıza müdahalesinin ve genç kızın hastaneye kaldırılmasının işgal güçlerince engellendiğini bildirdi.
 
Filistin Sağlık Bakanlığı, daha sonra yaptığı açıklamada, yaralı genç kızın şehit olduğunu duyurdu.
 
Medya organlarına konuşan görgü tanıkları, Kudüs kentinin doğu girişinde Maale Adumin Yahudi Yerleşkesi’ne giden yol üzerinde kurulu Z’ayyem askeri kontrol noktasında silah sesi işittiklerini söyledi.
 
İşgal rejimi kaynakları, "eylem girişimi"nde kontrol noktasında görevli askerlerden yaralanan olmadığını bildirdi.
 
İşgal güçlerinin ateş açması sonucu şehit olan Filistinli genç kızın kimliğinin henüz öğrenilemediği belirtildi.
 
2015 yılından bu yana işgal güçleri kontrol noktalarında bıçaklama eylemi girişiminde bulundukları iddiasıyla Filistinli onlarca genci şehit etti veya yaraladı.
 
İslami Direniş Hareketi (Hamas), işgal güçlerinin 16 yaşındaki Semah Züheyr Mübarek isimli genç kızı ateş açarak şehit etmesinin işgalcilere hakim olan terörist zihniyeti yansıttığını söyledi.
 
Hamas, bugün (30 Ocak Çarşamba) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Filistin toprağını sulayan mübarek şehit kanlarının Filistin halkının direnişi sayesinde çok yakında gerçekleşecek özgürlüğün meşalesine yakıt olacağını ifade etti.
 
Bildiride, işgal hükümetinin Filistin halkına, esirlere ve kutsal mekanlara yönelik bitmek bilmeyen ihlallerine, Yahudi yerleşimcilerin Batı Yaka ve Kudüs’te Filistinlileri ve mülklerini hedef alan saldırılarına daha çok direnişle karşı konulacağı belirtildi.
 
Kudüs kentinin doğusundaki Z’ayyem askeri kontrol noktasında görevli işgal askerlerinin bu sabah bıçaklama eylemi girişiminde bulunduğu iddiasıyla ateş açtığı Semah Züheyr Mübarek isimli Filistinli genç kız şehit oldu.
 
Filistin Kızılayı, ilk yardım ekiplerinin yaralı genç kıza müdahalesinin ve genç kızın hastaneye kaldırılmasının işgal güçlerince engellendiğini bildirdi.
 
Filistin Sağlık Bakanlığı, daha sonra yaptığı açıklamada, yaralı genç kızın şehit olduğunu duyurdu.
 
Bu arada, Gazze’deki El-Halidi ailesi, bu sabah işgal güçlerince şehit edilen kızları Semah’ın dört ay önce Gazze Şeridi’nden ayrıldığını, Ramallah’taki Ümmü’ş-Şerayit bölgesinde yaşadığını, Kur’an hafızı olduğunu, umre yaptıktan sonra birkaç gün önce Suudi Arabistan’dan döndüğünü bildirdi.
 
(Kaynak: palinfo.com)

Etiketler : #İşgal   #güçleri   #Kudüs’ün   #doğusunda   #okuldan   #dönen   #Filistinli   #genç   #kızı   #katletti   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN