İktibas’ın yeni sayısı “Rusya’nın Ukrayna Çıkmazı” manşeti ile çıktı

İktibas Dergisi 521. sayısı ile yeniden okurlarına ulaşırken, yeni sayının yorum konusunu Rusya’nın Ukrayna’ya devam etmekte olan saldırısı ile seçim sürecindeki partiler ve ittifaklar oluşturdu.

02-05-2022


“Rusya’nın Ukrayna Çıkmazı” manşeti ile çıkan İktibas’ın 521. sayısında, Ukrayna’da devam eden savaşa dair değerlendirmeler derginin Yorum bölümünün ana konusunu oluşturuyor. Yapılan değerlendirmede, Rusya’nın uzun vadede, son 20 yılda elde ettiği kazanımlarından vaz geçmek zorunda kalacağı, küresel sistemde egemen güçlerin Rusya üzerinden dünyanın geri kalanına bir ders vermek istediği, aynı zamanda yeni dengelerin oluşmasına da zemin hazırlandığı vurgulanıyor.

Yorum sayfalarında ayrıca, ‘altılı masa’ olarak gündeme gelen ittifak üzerinden Türkiye’de partilerin ve ittifakların konumu belirlenirken, İslam’ın ise insanı batıldan uzaklaştırıp Allah’a yakınlaştırmaya çalıştığı ifade ediliyor, ‘iman edenlerin ittifakı Allah iledir’ vurgusuna yer veriliyor.

Dergide Atasoy Müftüoğlu, Mustafa Bozacıoğlu, Şükrü Hüseyinoğlu, Yakup Döğer, Hüseyin Alan, ve Kadir Turan yazılarıyla katkı veren diğer isimler olurken, alıntılar bölümünde geçen ayın öne çıkan konuları üzerine arşiv niteliğinde haber ve makaleler yer alıyor. Sanat Edebiyat sayfalarında da, şair İbrahim Eryiğit’in Ramazan ayı boyunca günlük olarak yazmış olduğu Oruç Rubaileri’nin ilk bölümü yanında Mehmet Akif Coşkun’un ve Muhammed Işık’ın çalışmaları da okurlara sunuluyor.

Etiketler : #İktibas’ın   #yeni   #sayısı   #Rusya’nın   #Ukrayna   #Çıkmazı   #manşeti   #ile   #çıktı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN