İktibas Dergisi Aralık sayısı çıktı

İktibas, 40’ıncı yılının son sayısında ABD seçimlerini ve Türkiye yansımalarını yorumluyor. Kavram sayfalarında ise İslami Hareket üzerine kapsamlı bir değerlendirme yer alıyor.

04-12-2020


40’ıncı yılının son sayısı olan 504’üncü sayısı ile okurlarına yeniden ulaşıyor İktibas. Derginin bu ayki konusu, sadece ABD’de değil, geçen ay dünya çapında başat gündem haline gelen ABD seçimleri oldu. Yorum’da, demokratik bir düzenek olarak tanımlanan seçimlerin ABD’deki görüntüsü ve bu seçimlerin nasıl anlaşılması gerektiği değerlendirilirken, ABD ile uyumlu politikalar takip etmeye özen gösteren Türkiye’de bu seçimlere yönelik ortaya konan yaklaşım da yorumlandı. Ayrıca, Berat Albayrak’ın post-modern istifa yönteminin de konu alındığı Yorum’da, ekonomide yaşanan türbülansın bir bakana, hatta hükümete yüklenecek kadar basit olmadığı vurgulandı.
 
Bu sayının önemli konularından bir diğeri, kavram sayfalarında incelen İslami Hareket terimi. Bilgi ve eyleme bağlı olarak, bir Hareket’in hangi özelliklere bakarak İslami olarak tanımlanabileceği değerlendirilirken, bir eylemin de hangi özelliklere bakarak Hareket olarak tanımlanabileceği üzerinde duruluyor. Daha önce de yayınlanmış olan bu çalışma, önemine binaen tekrar okuyucuya sunulmuş.
 
Atasoy Müftüoğlu, Mehmed Durmuş, Şükrü Hüseyinoğlu, Mustafa Bozacıoğlu, Yakup Döğer ve Ahmet Ferhat Öksüz yazıları ile katkı veren diğer isimler olmuş. Güncel basından ayın önemli gelişmelerinin paylaşıldığı iktibas sayfalarının ardından, İbrahim Eryiğit’in hazırlayıp sunduğu Sanat-Edebiyat bölümünde, şiirden denemeye geniş bir yelpazede okuyucuya renkli bir içerik sunuluyor.
 
Derginin son sayfaları ise bu yılın Fihrist’ine ayrılmış durumda.
 

Etiketler : #İktibas   #Dergisi   #Aralık   #sayısı   #çıktı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN