Haddam: Esed, sahili Sünnilerden temizliyor

Beşşar Esad'ın iktidara gelmesine sağlayan kişi olan Abdulhalim Haddam, katledilenlerin sayısının 700'ü aştığı Banyas katliamının ardında, sahil bölgelerini Sünnilerden temizleme amacı yattığını söyledi.

04-05-2013


Beşşar Esad'ın iktidara gelmesine sağlayan kişi olan Abdulhalim Haddam, katledilenlerin sayısının 700'ü aştığı Banyas katliamının ardında, sahil bölgelerini Sünnilerden temizleme amacı yattığını söyledi.

 
afız Esad'ın çok uzun süre yardımcılığını yapan, oğlu Beşşar'ın ise iktidara gelmesini sağlayan Abdulhalim Haddam, Banyas katliamı ile ilgili konuştu. Haddam'a göre, Banyas'ta başlayan bu katliam, Beşşar Esad'ın sahil bölgelerini Sünnilerden temizlemek amacıyla bu katliamları gerçekleştirdiğini söyleyen Abdulhalim Haddam, ülkedeki savaşa duyarsız kaldıkları gerekçesiyle uluslar arası kamuoyu ve Arap dünyasını da eleştirdi. Ülkenin gittikçe kötüye gittiğini ifade eden Haddam, ABD yönetimine muhaliflere askeri destek verme çağrısında bulundu. Haddam ayrıca Esad'ı etnik temizlik yapmakla suçladı.
El Arabiya televizyonuna konuşan Abdulhalim Haddam, Suriye'de her gün ölen kişi sayısının kimyasal silahtan çok daha büyük tehlike oluşturduğunu söyledi. Haddam, "Son olarak yönetimin Tartus'un el Beyda köyünde dün gerçekleştirdiği katliamda, 700'ün üzerinde kişi hayatını kaybetti. Esad yönetimi, oluşturduğu Şebbiha milisleri ile sahil bölgesini Sünnilerden temizlemek istiyor" ifadelerini kullandı.
 
Muhalifler, önceki gün Esad ordusuna bağlı askerlerin Beyda'da gerçekleştirdiği operasyonda yüzlerce kişinin öldürüldüğünü duyurmuştu. Aralarında kadın ve çocukların da olduğu ölenlerin çoğunun kurşunlanarak ve boğazları kesilerek infaz edildiği kaydediliyor. Cesetlerin büyük bir kısmının yakıldığı belirtiliyor.
Hafız Esad’a 21 yıl süreyle Cumhurbaşkanı yardımcılığı yapan Haddam, Esad ölünce anayasaya göre bir süre vekâleten Cumhurbaşkanı oldu. Beşşar Esad’ın yaşı nedeniyle Cumhurbaşkanı olmasını engelleyen anayasa maddesinin değiştirilmesini onaylayarak 34 yaşında Cumhurbaşkanı ve Silahlı kuvvetlerin başına gelmesini sağladı. 
 
(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Haddam:   #Esed   #   #sahili   #Sünnilerden   #temizliyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN