Haber-Yorum: Kur'an'a el basınca, büyük şeytana bağlılık yemini etmek meşru mu oluyor!

ABD ara seçimlerde Minnesota eyaletinden Temsilciler Meclisine seçilen Somali asıllı İlhan Omar, 1995 yılında mülteci olarak ABD'ye geldiğinde yanında taşıdığı dedesinden kalma Kur'an-ı Kerim üzerine yemin ederek görevine başladı. Bu durum, İslam'a dair algıları esaslar yerine dekoratif görüntüye indirgenmiş sembollerle sınırlı olan din(i)dar - muhafazakâr yayın organları tarafından sevinçle karşılandı.

04-01-2019


İslam ve Hayat
 
ABD ara seçimlerde Minnesota eyaletinden Temsilciler Meclisine seçilen Somali asıllı İlhan Omar, 1995 yılında mülteci olarak ABD'ye geldiğinde yanında taşıdığı dedesinden kalma Kur'an-ı Kerim üzerine yemin ederek görevine başladı. Bu durum, İslam'a dair algıları esaslar yerine dekoratif görüntüye indirgenmiş sembollerle sınırlı olan din(i)dar - muhafazakâr yayın organları tarafından sevinçle karşılandı!
 
Omar'ın, paylaşım sitesi hesabından yemin törenine ilişkin bir fotoğraf paylaşıp "Bir çocuk olarak, parti kurultaylarında dedemin tercümanlığını yaptım ve bendeki siyaset merakını uyandıran ilk kişi oydu. Keşke bu tarihi anı görmek için burada olsaydı ama yemin töreni için onun Kur'anı'na el bastığım için ruhu buradaydı" ifadelerini kullanması da muhafazakâr yayın organlarının sevincini katlayan bir unsur oldu!
 
Oysa söz konusu kişinin Kur'an'a el basarak yaptığı yeminin, çağın başat Firavunlarından ABD'ye sadakat ve bağlılık ahdini içerdiği biliniyor.
 
Kuruluşu itibariyle bir soykırım imparatorluğu olan ve bugün dünyanın hemen her bölgesinde mazlum ve müslüman kanı dökmeyi sürdüren bir Firavun devletinin meclisini girmeyi sorgulayacak bir ufuktan mahrum olan din(i)dar - muhafazakâr çevrelerin bu haline saşırıyor değiliz, fakat dünün muvahhidi onca çevrenin bu muhafazakâr algının peşi sıra sürüklenmesini anlamakta zorlandığımızı belirtmiş olalım.

Etiketler : #HaberYorum:   #Kur'an'a   #el   #basınca   #   #büyük   #şeytana   #bağlılık   #yemini   #etmek   #meşru   #mu   #oluyor!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN