Fatih’te Mavi Marmara yürüyüşü yapıldı

Mavi Marmara gemisine İsrail saldırısı ile 10 Müslümanın yaşamını yitirmesinin 12’inci yılı nedeniyle Fatih’ten Edirnekapı Şehitliği’ne yürüyüş yapıldı. Konuşmalar kısmında Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Heniyye de telefon bağlantısıyla katıldı.

01-06-2022


 

İHH ile Mavi Marmara Özgürlük ve Dayanışma Derneği Fatih Camisi avlusunda bir araya geldi. Türkiye ve Filistin bayrakları açan grup, “Mavi Marmara Yoluna Devam Ediyor” sloganıyla Edirnekapı Şehitliği’ne yürüdü. Yürüyüşte, Mavi Marmara’da hayatını kaybedenlerin isimleri okundu, katılımcılar “burada” yanıtını verdi. Grup üyelerinin bir kısmı, “Şehitlerin yolunu sürdüreceğiz” yazılı pankart ile “Ambargo ve ablukaya #KırmızıKart” yazılı dövizi taşıdı.

Grubun Edirnekapı Şehitliği’ne gelmesinin ardından İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Özgür-Der Genel Başkan Yardımcısı Kenan Alpay ile Mavi Marmara Özgürlük ve Dayanışma Derneği Başkanı Beheşti İsmail Songür konuşma yaptı.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye de telefon bağlantısıyla katılımcılara hitap etti.

Grup üyeleri, konuşmaların ardından şehitler için dua etti.

“Rotamız Filistin, Yükümüz Özgürlük” sloganıyla Gazze’ye insani yardım götürmek üzere yola çıkan Mavi Marmara gemisine İsrail’in 31 Mayıs 2010’da uluslararası sularda düzenlediği saldırıda 10 kişi hayatını kaybetmişti.

28 Haziran 2016’a Türkiye ile İsrail arasında imzalanan anlaşma ile, saldırı sonrası iki ülke arasında 6 yıl süren gerginlik sona ermişti.

 

Etiketler : #Fatih’te   #Mavi   #Marmara   #yürüyüşü   #yapıldı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN