Evlerimizin huzuru ve rızkımızın bereketi için prensiplerimiz

İnandığımız ideallerimizi ve hedeflerimizi önce kendi evlerimizde uygulayacağız. Evlerimizi İslamlaştırmanın, yaşadığımız dünyayı İslamlaştırma yolunda atılmış en büyük adım olduğunu bileceğiz. Huzur arıyorsak, huzurun da, afiyetin de, bereketin de İslam’da olduğunu hiç unutmayacağız.

16-08-2018


1- İnandığımız ideallerimizi ve hedeflerimizi önce kendi evlerimizde uygulayacağız. Evlerimizi İslamlaştırmanın, yaşadığımız dünyayı İslamlaştırma yolunda atılmış en büyük adım olduğunu bileceğiz. Huzur arıyorsak, huzurun da, afiyetin de, bereketin de İslam’da olduğunu hiç unutmayacağız.
 
2- Evlerimize başta faiz olmak üzere hiçbir haram kazancın girmesine müsaade etmeyeceğiz. Evlerimize giren, eşlerimizin ve çocuklarımızın boğazından geçen her haram kazancın dünya ve ahiretimizi berbat edeceğini asla unutmayacağız.
 
3- Evlerimize haram katkılı gıda maddelerinin, içerisinde şüpheli katkı maddelerinin bulunduğu gıdaların girmesine de müsaade etmeyeceğiz. Mutfağımıza giren etlerin helal kesim olduğundan emin olacağız. Alışveriş yaparken fiyat etiketinden de önce helal gıda sertifikasını arayacağız. Emperyalistlerin ve Siyonistlerin sermayesine katkı yapan içecek ve yiyecekleri satın almayacağız, onlara destek olan alışveriş merkezlerinden uzak duracağız.
 
4- Evlerimizde televizyon ile ilgili bir Müslüman’a yaraşır kurallarımız olacak. Ahlaksız yayınlar yapan TV kanallarının bizim ekranlarımızdan ifsad yaymasına, eşlerimizi ve çocuklarımızı zehirlemesine müsaade etmeyeceğiz. Evlerimizde izlenen dizi ve filmlerin, dinimizle ve değerlerimizle ilgili prensiplerimize uygun olup olmadığını muhakkak denetleyeceğiz.
 
5- Normalde eşimizin, kızımızın, oğlumuzun yanına bile yaklaştırmayacağımız insanların, televizyon vesilesi ile evlerimize, odalarımıza kadar girmesine de müsaade etmeyeceğiz. Sokakta görünce yüzümüzün kızardığı ve kafamızı çevirdiğimiz ahlaksız sahnelerin, diziler vesilesiyle evlerimizde izlenmesine izin vermeyeceğiz.
 
6- Evlerimizde internet ve sosyal medya kullanımı ile ilgili bir Müslüman’a yaraşır kurallarımız olacak. İnternetle aynı odaya kapatılan çocuklarımızı kendi ellerimizle ateşe attığımızı unutmayacağız. Ailemizi dışarıdan gelen tehlikelere karşı koruduğumuz gibi internet ve televizyon kabloları ile gelen tehlikelere karşı korumak zorunda olduğumuzu bileceğiz.
 
 
7- Evlerimizde başka ailelerin ve şahısların gıybetini etmediğimiz gibi, evlerimize gelen misafirlerin de bizim evlerimizde gıybet etmesine müsaade etmeyeceğiz. Gıybetin evlerimizin ortasına düşen parça tesirli bir bomba gibi olduğunun farkında olacağız. Çocuklarımızın bizi örnek alarak gıybet alışkanlığı kazanmasına vesile olmayacağız
 
8- Evlerimizi namaz, Kur’an tilaveti ve Allah’ın zikri ile şenlendireceğiz. Namazsız ve Kur’an’sız evlerin bir harabeden farksız olduğunu unutmayacağız. Eşlerimizin ve çocuklarımızın namaz ciddiyeti kazanması için gayret edeceğiz. Sabah namazlarına topluca kalkılmasına, camiye gidemediğimiz zamanlarda namazların evimizde cemaatle kılınmasına özen göstereceğiz. Ailecek dua edip Allah’a sığınacağız.
 
9- Evlerimize girerken ailemize selam vererek gireceğiz. Selam vermenin önemini eş ve çocuklarımıza anlatacağız. Cep telefonu ve internet konuşmalarımızda ve yazışmalarımızda da selamı ihmal etmeyeceğiz.
 
10- Hiç olmazsa haftada bir gün televizyondan, telefondan ve internetten kurtulup, ailecek İslami dersler yapacağız. Eşlerimizde ve çocuklarımızda gördüğümüz hatalı ve yanlış davranışları bu dersler vesilesiyle düzeltmeye gayret edeceğiz. Birbirimize nasihat edip, eksik yönlerimizi tamamlayacağız.
 
11- Akrabalarımızla, komşularımızla ilişkilerimizi İslami prensiplerimiz çerçevesinde sürdüreceğiz. Onlarla bağlarımızı koparmadığımız gibi, İslami prensiplerin ihlal edildiği ortamların ve bağların oluşmasına da müsaade etmeyeceğiz.
 
12- Evlerimizde haremlik-selamlık prensiplerimizi büyük bir ciddiyetle uygulayacağız. Çocuklarımıza da haremlik-selamlık kurallarımızı muhakkak öğreteceğiz. Kendi evlerimizde uyguladığımız bu kuralları eş, dost, akraba ziyaretlerinde de uygulamaya gayret edeceğiz.
 
13- Evlerimizde huzur, afiyet ve bereket için eşlerimize, çocuklarımıza ve ailemize yumuşak huyla ve güzel ahlakla muamele edeceğiz. Anne ve babalarımıza, kaynana ve kayınbabalarımıza güzel ahlakla davranıp, küskünlükleri gidereceğiz.
 
Abdulaziz Kıranşal

Etiketler : #Evlerimizin   #huzuru   #ve   #rızkımızın   #bereketi   #için   #prensiplerimiz   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN