Erdoğan: Saldırı olması durumunda rejim güçlerini her yerde vuracağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada, yeni bir saldırı olması durumunda Türkiye'nin rejim güçlerini her noktada vuracağını açıkladı.

12-02-2020


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, rejim güçlerinin Soçi mutabakatına uymadığını hatırlatarak, "Askerlerimize en küçük zarar gelmesi halinde İdlib'de ve Soçi muhtırası sınırlarıyla bağlı kalmadan rejim güçlerini her yerde vuracağımızı ilan ediyorum." dedi.

Mecliste açıklama yapan Erdoğan, herkes sessiz de kalsa Türkiye'nin Suriye'deki duruma sessiz kalamayacağını söyledi.

Suriye'de özellikle sivilleri hedef alan savaş uçaklarına değinen Erdoğan, hava araçlarının artık eskisi gibi rahat hareket edemeyeceklerini ifade etti.

Konuşmasında Rusya'ya da gönderme yapan Erdoğan, "Mehmetçiklerin kanının döküldüğü bir yerde, kendini ne kadar büyük görürse görsün, hiç kimsenin güvende olamayacağını da açıkça söylüyorum." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Şubat ayı sonuna kadar rejimi Soçi Muhtırası sınırları dışına, yani gözlem noktalarımızın gerisine çıkartmakta kararlıyız. Bunun için karada ve havada her ne gerekiyorsa çekinmeden, tereddüt etmeden, hiçbir oyalamaya meydan vermeden bunu yapacağız." diye ekledi.

(İslam ve Hayat / H.Söz Haber)

Etiketler : #Erdoğan:   #Saldırı   #olması   #durumunda   #rejim   #güçlerini   #her   #yerde   #vuracağız   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN