El yazısı ile 4 bin 500 sayfa Kürtçe Kur'an tefsiri yazdı

Uzun bir emekle Kur’an’ı Kerim tefsiri hazırlayan Tanış, bu süre içerisinde sadece dinlenmek için evden dışarı çıktığını söyledi. Ailesi, bazen de yoğun çalıştığı için hastalandığını belirtti.

21-02-2021


İzmir (Rûdaw) 

Emekli İmam Mahmut Tanış, 5 buçuk yıl süren bir çalışmanın ardından Kürtçe Kur’an tefsiri yazdı. Tanış, 4 bin 550 sayfalık bu el yazısının yayımlanması için yayınevlerinden destek bekliyor.

Aslen Şırnak’ın Silopi ilçesi nüfusuna kayıtlı olan Mahmut Tanış, 20 yıl imamlık yaptıktan sonra emekli olup İzmir’e yerleşti.

Daha önce hiç Kürtçe dil dersi almayan Tanış, imamlığı olduğu dönemde gittiği köyleri aynı zamanda kendisine anadilini öğrenebilmek için bir okul haline getirmiş.

Burada Kur’an-ı Kerim’in Kürtçe tefsirini yazmaya başlayan Tanış, yıllarca süren çalışmanın sonucunda 4 bin 550 sayfalık el yazısını baskıya hazır hale getirdi.

Rûdaw’a konuşan emekli imam Mahmut Tanış, “Kur’an’ın Arapça, Türkçe ve diğer dillerde tefsiri vardı, ben de Kürtçe de olsun ve basılsın diye yazmaya başladım.  Tam 5 yıl 6 ay boyunca Kur’an’ın Arapça tefsirini Kürtçeye çevirdim. Ben bu tefsirin tüm Kürt halkı tarafından okunmasını, dünya halkları tarafından da bilinmesini istiyorum” dedi.

Uzun bir emekle Kur’an’ı Kerim tefsiri hazırlayan Tanış, bu süre içerisinde sadece dinlenmek için evden dışarı çıktığını söyledi. Ailesi, bazen de yoğun çalıştığı için hastalandığını belirtti.

Eşi Ayhan Tanış, “Hoca emekli olduktan sonra Kur’an’ın tefisirini Kürtçe yazacağını söyledi. Çalışması çok uzun sürdü. Bazen hastasın artık bırakabilirsin diyordum ama o ısrarla devam etti. Biz de ona hizmet ettik” diye konuştu.

Emekli imamın bu çalışması, aile ve akraba çevresinde de takdir ediliyor.

Akrabası Salahaddin Aydın, “Biz bu emeği için çok mutluyuz. Çok büyük emek veriyor. Diğer tüm dillerde Kur’an-ı Kerim tevisiri var, neden Kürtçe de olmasın?” ifadelerini kullandı.

Mahmut Tanış, şimdi de bu değerli çalışmayı yayımlayabilmek için yayınevlerinden yardım bekliyor.

Resim Resim

 

Etiketler : #El   #yazısı   #ile   #4   #bin   #500   #sayfa   #Kürtçe   #Kur'an   #tefsiri   #yazdı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN