Cumhuriyet'in düşündürdükleri: O olmasaydı olmaz mıydık?

Hiçbir insan için böyle denilmesi doğru olmaz çünkü. Hem Atatürk gerçekten vatanı kurtardı mı? Kendi doğduğu şehir olan Selanik’i, kendi memleketini bile kurtaramayan şahıstan bahsediyoruz. Yemen, Arap yarımadası, Irak, Suriye, Ürdün, Kuzey Afrika, Yunanistan, Bulgaristan toprakları Atatürk’ten önce Osmanlı toprakları değil miydi? O kadar ki, Atatürk’ün gençliğinde Osmanlı toprakları bugünkü toprakların tam 12 katı idi. 12’de 11’i kaybeden komutan nasıl vatan kurtarmış oluyor?

28-10-2017


Bir 29 Ekim daha geldi. Devlet adamları ve silahlı kuvvetler yine Atatürk’ü göklere çıkartacak tarzda övgüler sunacak, hatta imamlara Cuma hutbesinde Cumhuriyetin ve Atatürk’ün faziletleri anlattırılacak. Ve kimi Ataperestlerin ağzından şu şirk sözü salyangoz satışı gibi halka arzedilecek: “Atatürk olmasaydı olmazdık”. Bu söz, Atatürk’ü tanrı yerine koymaktır. O olmasaydı, biz niye olmayalım? O bizim yaratıcımız mı? O mu yoktan var etti bizi? Atatürk kimdir, ne yapmıştır da bu söz söylenecek? Bir komutan ve bir devlet adamıdır. Onun gibi dünyaya nice komutan ve devlet adamı gelmiştir.

Vatanı kurtardığı için bu söz söyleniyor denilecek olursa, bir kimse tek başına vatanı kurtaramaz, bu ancak Rambo, Malkoçoğlu, Superman filmlerinde olur. Akıllı bir kimsenin, savaşları tek kişinin kazandığını, bir komutanın bir ülkeyi kurtarıp kurtaramayacağını düşünmesi gerekir. Dünyada hangi komutana “bu komutan (tek başına) vatanı kurtardı, o olmasaydı, şöyle olurdu” denilir? Denilse ne kadar doğru olur? Peygamberimiz için bile biz “Muhammed aleyhisselâm Bedir Savaşını kazandı, Hendek’te müşrikleri mağlup etti” demeyiz. “Müslümanlar galip geldi” deriz. Biz Müslümanlar Peygamberimiz için bile “O olmasaydı olmazdık” demeyiz. 

Tamamını okumak için tıklayın...

Etiketler : #Cumhuriyet'in   #düşündürdükleri:   #O   #olmasaydı   #olmaz   #mıydık?   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN