Cenin'e baskın düzenleyen işgal güçleri, üç Filistinli genci katletti

Bu gece yarısından sonra (17 Haziran Cuma) siyonist işgal güçlerinin Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Cenin şehrine düzenledikleri baskında 3 Filistinli genç katledilirken, 8 kişi de yaralandı.

17-06-2022


Bu gece yarısından sonra (17 Haziran Cuma) siyonist işgal güçlerinin Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Cenin şehrine düzenledikleri baskında 3 Filistinli genç katledilirken, 8 kişi de yaralandı. 
 
Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada da işgal güçlerinin saldırılarında 3 gencin şehit olduğu, 8 kişinin de yaralandığı duyuruldu. 
 
Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçlerinin gece yarısı ile şafak vakti arasında gerçekleştirdikleri baskında Yusuf Salah, Bera Lahluh ve Leys Ebu Surur isimli gençler şehit oldu. 
 
Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri, gece baskınlarında Cenin'in doğu kısmına sızdılar. Burada beyaz renkli bir araca tuzak kurdu ve üzerine ateş ettiler. Bu saldırıda isimleri zikredilen gençler şehit edildi. 
 
Bu saldırı sebebiyle işgal güçleri ile Filistinli gençler arasında şiddetli çatışmalar çıkması üzerine işgal güçleri bölgeye çok sayıda takviye asker gönderdi. İşgalci askerler Filistinli gençlerin üzerine gerçek mermilerle ateş ettiler ve 8 genç yaralandı. Yaralıların tedavi için hastaneye kaldırıldıkları bilgisi verildi. 
 
İşgal güçlerinin bu yıl araçlara tuzak kurmak suretiyle cinayetler işleme politikasına geri döndüklerine dikkat çekiliyor. 8 Şubat 2022 tarihinde de Nablus'un El-Mahfiye Mahallesi'nde bir araca tuzak kurulması suretiyle Aksa Şehitleri Tugayları'na mensup Edhem Mebruke, Muhammed Ed-Dahil ve Eşref Mebselit isimli üç genç şehit edilmişti.
 
2 Nisan 2022 tarihinde ise İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı durumundaki Kudüs Tugayları mensubu gençlerin arabasına Cenin yakınındaki Arrabe Kavşağı civarında tuzak kurulması suretiyle Saib Abahira, Halil Tavalibe ve Seyf Ebu Lubde isimli üç genç şehit edilmişti. 
 
Ayrıca bu yılın başından itibaren işgal güçlerinin Filistinlilere yönelik cinayetlerinde de artış olduğuna dikkat çekildi. Bu yılın başından itibaren işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs bölgelerinde 60 Filistinli şehit edildi. Bunlardan 27'sinin Cenin bölgesinden olduğu belirtiliyor.
 
(Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi)

Etiketler : #Cenin'e   #baskın   #düzenleyen   #işgal   #güçleri   #   #üç   #Filistinli   #genci   #katletti   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN