Bunu da mı görecektik!

Çankaya ilçesi sınırları içinde yer alan bu alışveriş merkezinin diğer birçoğundan bir farkı var: Bünyesinde bir ibadethaneye yer verilmiş. Lakin bu ibadethanenin ilginç bir tabelası var: Dua Odası

06-10-2008


İslam ve Hayat

Ekonomik krizden söz edildiği, esnafın siftahsız günler geçirmekten şikayet ettiği bir dönemden geçiyoruz fakat kapitalizm çarkını döndürmeye devam ediyor. Küçük esnaf işlerin iyice durgunlaşmasından yakınadursun memleketin her bölgesinde devasa alışveriş merkezleri mantar gibi bitmeye devam ediyor. Ankara'nın Oran semtinde yeni açılan Panora Alışveriş Merkezi de bunlardan biri.

Panora Alışveriş Merkezi'ni haber konusu yapan ise alışverişin tekelleşmesi furyasının bir parçası olması değil. Habervaktim sitesinde yer alan habere göre, Çankaya ilçesi sınırları içinde yer alan bu alışveriş merkezinin diğer birçoğundan bir farkı var: Bünyesinde bir ibadethaneye yer verilmiş. Lakin bu ibadethanenin ilginç bir tabelası var: Dua Odası. Site, bu isimlendirmeyi şöyle yorumlamış: "Merkezin yöneticileri, Ankara'nın "tek CHP'li belediyesi" olan Çankaya sınırları içinde bulunduklarından olsa gerek, "mescid" ismini telaffuz etmekten bile çekinip "dua odası" (praying room) gibi "hıristiyanvari" ve "modern" bir isim koymuş ve yön levhalarını da böyle yazdırmışlar."

Kapitalizm bu: Bir taraftan alışverişi tekelleştiriyor, diğer taraftan da inanç ve ibadetleri anlamından saptırıp ifsad etmeye çalışıyor.

Etiketler : #Bunu   #da   #mı   #görecektik!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN