Bir taraftan kınama bir taraftan dostluk

Erdoğan: "Üç dinin kutsalı olan, ilk kıblemiz Kudüs'ü Şerifin, dünya Müslümanlarının kırmızı çizgisi olduğunu bir kez daha tekrarlamak istiyorum."

24-05-2020


Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün yaptığı açıklamada “Kudüs kımızı çizgimizdir” diyerek gasıp Yahudi varlığının işgalini eleştirirken, “İsrail”in Ankara Büyükelçisi 10 yıl aradan sonra “İsrail” Havayolları El Al’ın Türkiye’ye kargo uçuşu gerçekleştirmesine Ankara tarafından izin verilmesini kutlayıp dostluk mesajı yayımladı.

“İsrail” Büyükelçiliği, “İsrail” Havayolları El Al'ın 10 yıl sonra ilk kez Türkiye'ye kargo uçuşu gerçekleştirdiğini açıkladı. Türkiye ile gasıp Yahudi varlığı arasında ticaret 10 yıldır sürüyordu fakat havayolları şirketi uçuş yapmıyordu. Her ne kadar kınama mesajları yayımlansa da, gasıp Yahudi varlığı ile ticaret rekora koşuyor. Bu kargo uçuşuyla Türkiye 14 yıl sonra İsrail'e güvenlik izni vermiş oldu. Koronavirüs salgını nedeniyle ekonomik olarak zor günler geçiren "İsrail" Hava Yolları şimidilik yolcu yerine kargo taşıyor. Türkiye'ye inen uçak, ABD’ye koronayla mücadelede kullanılacak malzeme taşıyor.

 “İsrail” Büyükelçiliği’nin sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“10 yıl aradan sonra ilk kez bir EL_AL_AIRLINES kargo uçağı bu sabah İstanbul’a iniş yaptı. Bugünden sonra, THY’nin yanı sıra ELAL da TelAviv-İstanbul arasında karşılıklı uçuşlar gerçekleştirerek iki ülke arasındaki ticaretin yeni rekor seviyelere ulaşmasına katkı sağlayacak.”

Gasıp Yahudi varlığı bu açıklamaları yapıp, işgale ve katliama devam ederken, Cumhurbaşkanı Erdoğan da Yahudi işgalini eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan Bayramı dolayısıyla ABD'li Müslümanlara  gönderdiği videolu mesajda şu ifadelere yer verdi:

Küresel düzenin, uzun zamandır adalet, barış, huzur ve düzen üretemediğinin açık bir gerçek olduğuna işaret eden Erdoğan, ABD'li Müslümanlara  gönderdiği videolu mesajda şu ifadelere yer verdi:

"Daha geçen hafta İsrail tarafından Filistin'in egemenliğini ve uluslararası hukuku hiçe sayan yeni bir işgal ve ilhak planının devreye sokulduğuna şahit olduk. Filistin topraklarının kimseye peşkeş çekilmesine göz yummayacağız. Üç dinin kutsalı olan, ilk kıblemiz Kudüs'ü Şerifin, dünya Müslümanlarının kırmızı çizgisi olduğunu bir kez daha tekrarlamak istiyorum. Diğer taraftan, herkesin salgına odaklandığı bu dönemde, mazlum Suriye halkının dramı devam ediyor. Libya'da ise darbeci Hafter güçleri kendi halkına saldırmayı, ülkeyi ve bölgeyi istikrarsızlaştırmayı sürdürüyor. İslam dünyasının pek çok yerinde, kan ve gözyaşı mübarek Ramazan ayında da maalesef kesintisiz aktı."

"KÜRESEL SİSTEM ADİL BİR ŞEKİLDE YENİDEN TASARLANMALI"

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Batı ülkelerinde yaşayan kardeşlerimiz ise hemen her gün İslam düşmanlığı ve ırkçılık tezahürü yeni bir saldırıyla karşılaşıyor. Corona virüs salgını süreci, küresel tehditler karşısında uluslararası kurumların işe yararlılığının ve güvenilirliğinin daha derin şekilde sorgulanmasına yol açtı. Bu vesileyle bir kez daha "Dünya beşten büyüktür." diye ifade ettiğimiz küresel sistemin adil şekilde yeniden tasarlanması çağrımızı yineliyoruz. Türkiye olarak, küresel salgın ile mücadele kapsamında, Amerika Birleşik Devletleri dahil, bizden destek talep eden her ülkeye cevap vermeye gayret gösterdik. Corona virüs nedeniyle hayatını kaybetmiş kardeşlerimize Allah'tan rahmet ve ailelerine sabır diliyor, tedavi görmekte olanlara acil şifa niyaz ediyorum. Hiç şüphesiz bu iklimde yaptığımız dualar, her zamankinden daha içten ve samimidir. Ramazan ayını ve bayramı buruk geçirmiş olsak da kalplerimiz bir ve beraberdir."

Gasıp Yahudi varlığı yıllardır işgalini ve katliamlarını İslam beldelerindeki yöneticilerin kınama mesajları eşliğinde sürdürüyor. Türkiye de kınama mesajları yayımlamasına rağmen, işgalci “İsrail” ile arasındaki ticaret rekora koşuyor.

Köklü Değişim

Etiketler : #Bir   #taraftan   #kınama   #bir   #taraftan   #dostluk   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN