Baas rejimi ve hâmisi Rusya’nın insanlık suçları raporlaştırıldı

Human Rights Watch, Nisan 2019-Mart 2020 tarihleri arasında Esed-Purtin ortaklığıyla Suriye’de icra edilen barbarlığı bir raporla dünyaya sundu.

18-10-2020


Uluslararası insan hakları kuruluşu Human Rights Watch Suriye’de geçtiğimiz yıl rejim ve Rusya’nın işlediği insanlık suçlarına dair yeni bir rapor yayınladı. Ekim 2020 tarihinde yayınlanan ve “Targeting Life in Idlib – Sivil Altyapıya Yönelik Suriye ve Rusya’nın Saldırıları” başlığını taşıyan Nisan 2019’da başlayıp Mart 2020’ye kadar süren saldırılara ilişkin raporda Human Rights Watch görevlileri 550 fotoğraf ve video üzerinde inceleme yaptılar.

1,5 milyon insanın yaşadıkları bölgeden sürülmelerine yol açan bu saldırılarda okullar, pazar yerleri, evler, mescitler ve hastaneler acımasızca hedef alındı. Raporda uluslar arası toplumun tepkilerine ve kınamalarına rağmen aralıksız süren ve Putin’n de bizzat yönettiği bu saldırı kampanyasında Rusya’nın işlediği insanlık suçlarını gizlemek için nasıl yalan bilgilerle kamuoyunu kandırmaya çalıştığı da vurgulanıyor.  

İngilizce olarak hazırlanan raporla birlikte yayınlanan kısa videoyu sunuyoruz.

Raporun tamamı: (İngilizce)

Etiketler : #Baas   #rejimi   #ve   #hâmisi   #Rusya’nın   #insanlık   #suçları   #raporlaştırıldı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN